Košarka

OBRADOVIĆ KRTIKOVAO SVOJ TIM: Daleko smo mi od najboljih u Evropi, mnogo daleko...

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Trener Partizana Željko Obradović zadovoljan je pobjedom, ali mu se neke stvari u meču sa ekipom Budućnosti nisu svidele.

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Iako je bio zadovoljan pobedom ponovio je da se neke stare boljke crno-bijelog tima ponavljaju i u ovom polufinalu.

"1:0 je i sve staje u tome. Sada je najvažnije da se izanalizira utakmica i da se pripremi naredni meč. Bilo je dobrih nekih stvari, ali bilo je i nekih loših .Prije svega pokazujemo nezrelost u situacijama kada tim nije u bonusu, ne znamo da napravimo faul.To je problem cijele sezone, sve ostalo je manje više dobro", rekao je Obradović.

 Obradović ističe da je ovaj tim Partizana daleko od najvećih evropskih domijeta, jer pre svega igrači ne uspijevaju da se adaptiraju na različite uloge na terenu.

"Mi smo krenuli sa jednom klasičnom postavom, imamo mogućnost da kombinujemo razne stvari. Ali kao i uvijek problem je kad imaš igrače koji teško prihvataju različite uloge u timu i to nije lako. Ja sam uvijek radio jednu stvar... Da ubijediš da visokog igrača kako je teško plejmejkeru daš mu da on kreira neku akciju ili postaviš niskog igrača ispod koša da vidi kako je teško dolje... Što je inteligentniji igrač lakše mu je da pokrije neke razne pozicije. Svi najbolji igrači u Evropi su mogli da rade tako nešto. Bilo im je svejedno na koju ćeš poziciju da ih staviš uvijek su znali kako će da reaguju i odbranbeno i napadački. Mi smo daleko od toga, mnogo daleko", iskren je bio Obradović. 

Možda ce vas zanimati