Košarka

HLADAN KAO ŠPRICER - KARI UBACIO 8 BACANJA U POSLEDNJEM MINUTU: Ima rešenja i kad ga neće trojke, Voriorsi pred finalom!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Golden Stejt je uspeo da uveća prednost u pobedama protiv Memfisa, a smirena ruka Stefa Karija bila je presudna za kasni preokret!

Izvor: Profimedia

Golden Stejt može sve! Nakon što su izbacili Denver Nikole Jokića, sada pokazuju svoju snagu i protiv drugog najboljeg tima NBA lige u regularnom delu sezone. Voriorsi su poveli 3:1 u pobedama protiv Memfisa i to nakon neobične serije Stefa Karija u završnici meča, na kakvu nismo navikli!

GOLDEN STEJT VORIORS - MEMFIS GRIZLIS 101:98
/20:24, 18:17, 24:28, 39:29/

Ekipa Golden Stejta uspela je da poveća prednost u pobedama i približi se plasmanu u finalu Zapadne konferencije, pošto su u meču protiv Memfisa uspeli da prvi put na meču povedu 46 sekundi pre kraja susreta. I to im je bilo sasvim dovoljno.

U tesnom i neizvesnom meču u Kaliforniji, Memfis je sve vreme imao malu prednost. Više od 45 minuta su imali prednost na semaforu, ali je onda Stef Kari rešio da istupi i ponovo pokaže da je lider ekipe. Ipak, fenomenalni šuter trijumf Voriorsima nije uspeo da donese trojkama, kako to inače čini.

Šutirao ih je tek 4/14, što nije bilo u njegovom stilu, ali šta tek reći za to da je u poslednjem minutu meča čak osam puta pogodio sa linije za slobodna bacanja. Bilo je 92:93 za goste u tim trenucima, ali posle Karijeve serije, rezultat je bio 99:95.

Presudan detalj se dogodio malo pre toga, kada je Drejmond Grin sjajnom odbranom sprečio šut za tri poena pri rezultatu 98:95 i praktično rešio pitanje pobednika:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tako je Kari završio meč sa 32 poena i osam asistencija, ali tek 40% uspešnosti pri šutu iz igre. Endrju Vigins je doprineo sa 17 poena i 10 skokova, dok su Džordan Pul i Klej Tompson ubacili po 14 poena. Nemanja Bjelica nije igrao.

Sa druge strane, u Memfisu je najbolji bio Džaren Džekson junior sa 21 poenom, Tajus Džouns je dodao 18, dok je Kajl Anderson brojao do 17. Golden Stejt sada vodi 3:1 i seriju bi mogao da završi već u noći između utorka i srede.

Golden Stejt - Memfis 101:98
Izvor: YouTube/NBA Highlights