Košarka

ZBOG ALIMPIJEVIĆA TURCI SU U TRANSU - IMAJU NADIMAK ZA DUŠANA: Sa Bursom pravi čuda i već je legenda kluba! (FOTO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Navijači turskog prvoligaša Burse opčinjeni su rezultatima koje je ove sezone napravila ekipa Dušana Alimpijevića.

Izvor: MN Press/Twitter/MiskoRaznatovic/printscreen

Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević napravio je ove sezone tri velika iznenaenja u nokaut fazi Evrokupa, pa će se njegova Bursa boriti za titulu protiv Virtusa iako joj pre samo nekoliko nedelja niko nije davao šanse. Nekadašnji trener FMP-a i Crvene zvezde zbog impresivne sezone dobio je nagradu za trenera godine u ovom takmičenju, ali i poštovanje u Turskoj.

Navijači njegovog kluba oduševljeni su poslom koji je obavio tokom sezone, pa se na tribinama njihove hale našao zanimljiv transparent.

Jedna od Bursinih navijačkih grupa poručila je srpskom treneru da je već sada ušao u legendu i da ne mora da osvoji trofej u Evrokupu kako bi to dokazao!

"Nije bitno da li ćeš osvojiti ili izgubiti u finalu Evrokupa, ti si već stavio svoje ime u zlatnu istoriju kluba. Komandant Dušan Alimpijević", pisalo je na transparentu koji je istakla navijačka grupa "Radikal Ultras".

Podsećamo, košarkaški klub Bursa osnovan je tek 2014. godine i do sada nije imao impresivnih rezultata. Poslednjih nekoliko sezona igraju u elitnom rangu turske košarke, a Alimpijević je na klupu ovog tima seo kako bi izborio opstanak prošle sezone.

Od tada je napravljen zaokret pa ekipa sada ide ka plej-ofu, dok u Evrokupu ima priliku da napravi jednu od najvećih senzacija evropske košarke poslednjih godina. U nokaut fazi Evrokupa savladali su Partizan, Cedevita Olimpiju i Morabank Andoru, iako su sva tri meča protiv favorizovanih rivala igrali na gostujućem terenu.