ŠTA!

SKANDAL TRESE EVROLIGU! SUDIJA IH TUŽIO ZBOG DISKRIMINACIJE: Izbacili ga iz bizarnog razloga - "Treneri to ne vole"

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Čitave sezone u Evroligi nije sudio nemački arbitar Benjamin Bart i to zbog brade.

ilustracija
Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Poznati nemački košarkaški sudija Benjamin Bart odbio je da obrije bradu i to ga je navodno koštalo mesta u Evroligi, ispričao je za tamošnji list "Frankfurter Algemajne Cajtung".

Arbitar je sve dokumentovao i objasnio da od trenutka kada je odbio da posluša naređenje Evrolige nije dobio da sudi nijednu utakmicu u ovom takmičenju, što je verovatno najbizarniji razlog zbog kog je nekome uskraćeno mesto na košarkaškom terenu.

"Ričard Stouks (jedan od ljudi koji odlčuju o suđenju u Evroligi prim. aut.) objasnio mi je da treneri i sportski direktori ne vole brate i da će se žaliti zbog toga", ispričao je Bart za pomenuti nemački list.

Njemu je više puta stiglo upozorenje iz Evrolige da se obrije, ali je to odbio.

"Nisam razumeo o čemu se radi. Koja je razlika da li imam bradu ili ne? I to je jedna vrsta diskriminacije... Koliko god bih voleo da sudim u Evrolig, ne mogu da prihvatim to", poručio je Bart koji čitave sezone nije delegiran za mečeve Evrolige, veruje upravo zbog toga.

Bart je jedan od najcenjenijih sudija u Nemačkoj, a već je kontaktirao advokate i poručio je Evroligi da će javnost saznati zbog čega već neko vreme ne sudi.

Tagovi