Kompletiramo polufinale

POTOP U KANADI, A SUNCE SIJA I BEZ BUKERA: Embidu nisu mogli ništa, Kris Pol ne mari za godine!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Toronto je probao da se vrati u seriju, ali ih je onda Embid vratio na mesto, dok Finiks prolazi dalje i bez svog najboljeg igrača.

Izvor: Profimedia

Čekamo samo još jedan tim u polufinalu konferencija NBA plejofa! Sinoć su pored Dalasa koji je savladao Jutu u drami, prolazak dalje obezbedile ekipe Filadelfije i Toronta. 

Fila je povela sa 3:0 u seriji pa je ekipa iz Kanade uspela da se vrati na 3:2, ali sada je u Torontu doživela pravi potop pošto su Džoel Embid i Tajris Maksi naneli težak poraz Reptorsima. 

TORONTO - FILADELFIJA 97:132

Ni u jednom momentu meča nije domaća ekipa uspela da se suprotstavi Seventisiksersima, a za Embida koji je ubacio 33 poena i imao 10 skokova nije bilo leka. Tajris Maksi je uz 25 poena dodao 8 skokova, a konačno se sa 22 poena u seriji "pojavio" i Džejms Harden. Takođe Tobajas Heris je doprineo pobedi sa 19 poena i 11 skokova. 

Sa druge strane samo Kris Bušer i Paskal Sjakam su bili na nivou sa 25 i 24 poena, Geri Trent je imao 19, Skoti Barns 18, a ostali skoro da nisu ni postizali poene. 

Što se tiče Finiksa, izgurali su kraj serije sa Nju Orleansom bez svog najboljeg igrača i sada se nadaju da bi u prvom meču sa Dalasom ponovo na terenu mogli da vide Devina Bukera. 

 NJU ORLEANS - FINIKS 109: 115

Neverovatni veteran Kris Pol pokazao je da svaki dolar njegovog skupog ugovora vredi pošto je ubacio 33 poena i uz to imao 8 asistencija. Deandre Ejton je imao 22 poena i 7 skokova, a Mikal Bridžis 19 poena. 

Sa druge strane ekipa Pelikansa je prilično namučila prošlogodišnje finaliste, a poeni su bili dobro raspoređeni. Ingram je imao 21, Džons i Mekolum po 16, a Leri Nens 15.