Košarka

NBA ŠAMPIONE ČEKA PAKAO U PLEJ-OFU: Janis mora bez NAJBOLJEG saigrača na moćne Boston Seltikse!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Biće to derbi druge runde plej-ofa, posmatrajući obe konferencie.

Izvor: Profimedia/Jonathan Daniel

Milvoki Baksi su na startu plej-ofa očekivano eliminisali Čikago Bulse (4-1), a najbolji igrač aktuelnog šampiona Janis Adetokumbo vukao je ekipu iz meča u meč, bez pomoći svog važnog saigrača, Krisa Midltona. Na njegovu žalost, na njega neće moći da računa ni u drugoj rundi, protiv snažnih Boston Seltiksa.

Prema najnovijim informacijama, odlični krilni košarkaš zbog povrede će propustiti i seriju protiv jedine ekipe koja je u prvom kolu "počistila" rivala (4:0 protiv Bruklina), što će sigurno uticati i na kvalitet i na svežinu ekipe Majka Budenholzera.

Midlton (30) ima problem sa kolenom i povredu medijalnog ligamenta, zbog koje je igrao samo u prve dve utakmice serije protiv Čikago Bulsa. Branioci titule imaće veliki problem da nadomeste njegov doprinos, koji se ne ogleda samo u sjajnim brojkama za ovu sezonu - 20 poena po meču, 5,4 skokova, 5,4 asistencija...

Midlton je trostruki učesnik Ol-stara i od 2013. je član Milvokija, što znači da je uz Janisa bio od prvog dana uspona franšize kojoj su prošle godine doneli tek drugu titulu u istoriji, a prvu od 1971. godine.