BUM!

IMAJU TRI ZVIJEZDE, A NIŠTA NISU URADILI: Raspada se još jedan DRIM-TIM projekat, pala "metla" u prvoj rundi!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bruklin je osramoćen u prvoj rundi NBA plej-ofa protiv Bostona. Pogledajte rezultate.

Izvor: Profimedia

U prvoj rundi plej-ofa NBA lige vidjeli smo jednu "metlu", ali malo ko je očekivao da će to biti u duelu Bostona i Bruklina. Seltiksi su do četvrte pobijede došli na gostovanju 116:112 i tako su previše lako "isprašili" Netse, tim koji ima tri velike zvijezde i ništa još nije uradio sa njima!

Za početak, potrebno je da ubijede Bena Simonsa da igra, pošto je propustio čitavu sezonu zbog povreda i fizičke spreme, dok su i Irving i Durent dosta pauzirali, ali i pokazali da ne funkcionišu briljantno.

Istina, Durent je prethodne noći ubacio 39 poena (uz očajan šut 13 od 31), dok je Irving morao dosta bolje - postigao je 20 poena (6 od 13). Cijelu seriju nedostajao im je "treći čovjek". U čevrtoj utakmici serije to je bio Set Kari sa 23 poena, solidan je bio i Klakston sa 13, međutim Seltiksi su bili bolji...

Tejtum je ubacio 29 poena, a pratili su ga Džejlin Braun sa 22 i sjajni Markus Smart sa 20 poena. Imao je još i pet skokova i 11 asistencija, briljiravši pritom u odbrani.

Boston je ovom pobijedom uozbiljio svoju kandidaturu za šampionski prsten, ali biće im vrlo teško da dođu do njega jer već u polufinalu najverovatnije idu na Milvoki koji vodi protiv Čikaga 3:1.

Na drugoj strani kostura na Istoku imamo Majami koji vodi protiv Atlante, odnosno Filadelfiju koja je od 3:0 došla do 3:2 protiv Toronta. A na Zapadu - Finiks ima problema protiv Nju Orleansa (2:2) i pobijednik tog duela će na Dalas ili Jutu (3:2), dok je u najboljoj poziciji Golden Stejt protiv Denvera (3:1), a neriješeno je i u duelu Memfisa i Minesote (2:2).

NBA REZULTATI

Bruklin - BOston 112:116 (0:4)
Filadelfija - Toronto 88:103 (3:2)
Dalas - Juta 102:77 (3:2)