Košarka

NAJSRAMNIJA NBA ZVEZDA: NEĆE DA IGRA, SAD GA BOLE LEĐA! Sedi i navija, a novac kaplje - zaradio 33 miliona bez minuta!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Ben Simons će propustiti još jedan meč Bruklina i postoji velika šansa da će njegov tim biti "počišćen", a da neće odigrati nijednu utakmicu ove sezone.

Izvor: Profimedia

Australijski košarkaš Ben Simons napravio je frku u Filadelfiji nakon prošlosezonskog plej-ofa. Okrenuo se protiv saigrača i trenera koji su ga otvoreno kritikovali i više nije želeo da igra za klub. Zatražio je trejd i na kraju uspeo da "izboksuje" prelazak u redove Bruklina, gde još čeka debi...

Još početkom februara stigao je kod Irvinga i Durenta u Netse, u zamenu za Hardena, ali postoji realna mogućnost da ga na terenu ne vidimo sve do oktobra jer ponovo mu nešto smeta!

Svi s nestrpljenjem čekaju da Simons istrči u dresu Netsa, posebno je to sada važno kada gube 3:0 u seriji protiv Bostona, ali iako se najavljivalo da ćemo ga videti u četvrtoj utakmici serije - njegov povratak je ponovo odložen. I to sada već frustrira navijače, sigurno i igrače Bruklina.

Trebalo je da igra u potencijalno odlučujućoj utakmici u noći ponedeljak na utorak, ali nakon što je odradio trening - požalio se na bolove u leđima, koji ga muče već duže vreme, s tim da je i njegov prag bola zabrinjavajući.

Simons je inače bio prvi pik na draftu 2016. godine, propustio je kompletnu svoju "ruki" sezonu", a potom u četiri naredne ostavio dobar utisak u Filadelfiji za šta je nagrađen bogatim ugovorom. Bilo je planirano da ove sezone zaradi čak 33 miliona dolara, s tim da je kažnjen za svaki susret koji je propustio u Siksersima.

Udarali su mu "recke" od 360 hiljada dolara po meču, sve do trejda, ali je Simons već pokrenuo tužbu i tražiće da mu se isplati 20 miliona dolara. A da nije odigrao nijedan meč za godinu dana...