Košarka

NERVOZNI JOKIĆ ISKLJUČEN, DENVERU PRETI "METLA"! Nikola u ogromnim problemima - novi šamar od Bjelice i Voriorsa!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nikola Jokić i Denver pred ispadanjem. Ukoliko se nešto brzo ne promeni preti im "čišćenje"...

Izvor: Profimedia

Golden Stejt je pobedio Denver i u drugom meču plej-of serije (126:106). Nikola Jokić (26, 11sk, 4as) je odradio svoj deo posla, ali je vidno nervozan isključen na sedam minuta pre kraja meča. Jasno je bilo da ne može sam. Pomoć saigrača je ponovo izostala, pa tako aktuelnom MVP-ju preti eliminacija već u prvom kolu doigravanja.

Voriorsi su odbranili domaći teren, imaju vođstvo od 2:0 u seriji i ukoliko se Nagetsi ne "probude" u naredna dva meča koji se igraju pred njihovim navijačima doživeće "metlu". Jasno je to i Majklu Melounu i svima u ekipi, ako se nešto ekspresno ne promeni, mogu da počnu da pakuju kofere.

Što se meča tiče, Denver je znatno bolje počeo i dva puta je imao dvocifrenu prednost u prvom delu (15:26, 31:43), ali je domaći tim uspeo da odgovori i da na pauzu ode sa vođstvom (57:49). Po povratku na parket je postojao samo jedan tim. "Ratnici" su dominirali, brzo su prešli "stotku" (101:79), a sve to je stvaralo dodatnu nervozu u gostujućem timu.

Stvari su kulminirale na oko sedam mintua pre kraja kada je Jokić dobio drugu tehničku grešku i isključenje. Nije mogao da se smiri posle jedne situacije u kojoj nije dobio faul. Svađao se sa sudijom i to se nije dobro završilo.

Voriorsi su na to reagovali tako što su mu mahali, pre svih je to učinio Drejmond Grin, koji pravi velike probleme srpskom centru u odbrani.

Pobednički tim predvodio je Stef Kari (34, 4as), Nemanja Bjelica je dodao 10 poena. Na drugoj strani su pored 26 poena Jokića dvocifreni bili sam oVil Barton i Monte Moris sa po 12 poena, Brajs Forbs je dodao 10...