Košarka

PARTIZAN SPREMAN ZA EVROPU, DOMINACIJA I BEZ PANTERA! Crno-beli se igrali sa Cibonom, sledi ono najvažnije!

Autor Gordana Bojanić

Ekipa Željka Obradovića pobedom završila ligaški deo regionalnog takmičenja.

Izvor: MN Press

Partizan je završio ligaški deo ABA pobedom. U regionalnom klasiku su bez većih problema savladali Cibonu i tako na pravi način najavili ono što ih čeka, borba za trofeje u završnici sezone.

U "Pioniru" je hrvatski tim pao - 98:77 (27:16, 25:20, 19:21, 27:20). I to bez poena Kevina Pantera, tako da je bilo jasno da su crno-beli mislima već u utakmici sa Burskom na startu nokaut faze Evrokupa. U sredu (20.30 časova) igraju prvi meč u eliminacionoj fazi protiv Burse, tima koji vodi Dušan Alimpijević. Tamo neće imati prilike za popravni, pošto se igra samo jedan meč.

Željko Obradović je duel sa Cibonom iskoristio da "promeša karte" i da isproba neke ideje, pa je tako u jednom momentu igrao i sa dvojicom centara - Balšom Koprivicom i Matijasom Lesorom. Treba dodati i da u sastavu nije bilo Alena Smailagića i Rodionsa Kuruksa, dok su posle duže vremena zaigrali Nemanja Dangubić i Dušan Miletić.. Izvesno je da će sa druge pozicije ući u plej-of, pošto se za prednost domaćeg terena pita Crvena zvezda.

Neizvesnost je postojala samo na početku meča. Tada je goste u igri držao Gegić dobrim šutem za tri poena (13:9). Tada se raspucao Dalas Mur, pridružio mu se Jam Madar, pa je već posle prvog kvartala razlika bila dvocifrena (27:16). Domaći tim je za 10 minuta igre imao samo tri promašaja za dva (10/13).

Branković je probao da vrati goste sredinom druge deonice (33:25), ali je usledio ekspresan odgovor. Aleksa Avramović je ušao u seriju, Uroš Trifunović je pogađao za tri, Matijas Lesor je dominirao u reketu i već na poluvremenu je razlika bila ogromna (52:36). I to sve bez poena Kevina Pantera koji se nije upisao u strelce u prvom delu.

"Ovaj Avramović kad uđe u seriju to je siguran koš. Mi stojimo i gledamo ga!? Pa je*o vas, trenirate li vi košarku", vikao je trener Cedevite Gašper Okorn na svoje pulene pred odlazak na pauzu.

Nastavio je srpski tim sa dobrom igrom, izuzev malog opuštanja u završnici trećeg kvartala (68:57) kada je Obradović morao da reaguje i da povišenim tonom pojasni svojim izabranicima da ne soliraju i da uključuju saigrače u igru.

Stvari su se brzo vratile na svoje, pa je Partizan rutinski priveo meč kraju, a Obradović je ubacio i Dangubića i Miletića u igru, pa su se tako i oni našli na parketu posle dužeg vremena.