Košarka

PARTIZAN OKUPIO ŠAMPIONE EVROPE - 30 GODINA OD SALETOVE TROJKE! Tu je Željko Obradović, tu su i prvaci kontinenta (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Članovi legendarne generacije crno-belih uveličali su dobrotvorno veče kluba, sa sjajnim povodom.

Izvor: MNPress

Emotivna, crno-bela noć u hotelu Kraun plaza u Beogradu. KK Partizan je humanitarnom večeri obeležio 30 godina od najvećeg uspeha u istoriji - osvajanja titule prvaka Evrope u Istanbulu.

Tog 16. aprila 1992, crno-beli su pod vođstvom Željka Obradovića, a trojkom Aleksandra Saše Đorđevića, srušili Huventud i ostvarili nezaboravan uspeh. U čast tog trijumfa i te generacije, klub iz Humske je ovog četvrtka organizovao donatorsko veče, sa kojeg će čitav prihod biti uplaćen klupskoj fondaciji "Dobro pamtim sve". Ona brine o bivšim igračima crno-belih kojima je potrebna finansijska pomoć.

Svečanost u Beogradu uveličali su trener tadašnje i sadašnje generacije crno-belih, Željko Obradović, tadašnji as i bivši predsednik Partizana, aktuelni predsednik KSS Predrag Saša Danilović, kao i još legendi iz generacije '92 - Ivo Nakić, Željko Rebrača, Vlada Dragutinović, Slaviša Koprivica, Zoran Stevanović, Nikola Lončar i Mlađan Šilobad.

Crno-beli su okupili i asove iz drugih generacija kluba, pa su tu bili i dugogodišnji kapiten Novica Veličković, Saša Pavlović, Dejan Tomašević, aktuelni prvotimci Partizana... Pogledajte fotografije iz "Kraun Plaze":

I podsetite se nezaboravne Đorđevićeve trojke:

Partizan Huventud
Izvor: YouTube/Allin2