Košarka

KREĆE ABA 2 PLEJ-OF, SUTJESKA PROTIV DOMAĆINA: FAVORITI SU, ALI TO MORAJU DA DOKAŽU NA TERENU

Autor Alen Kasmić

Kucnuo je čas za završne obračune u nižem rangu regionalnog takmičenja.

Izvor: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Skoplje, dvorana Jane Sandanski, osam ekipa ciljaju trofej. A, među njima i košarkaši Sutjeske koji će večeras (18h) u četvrtfinalu Druge ABA lige igrati protiv domaćina završnog turnira MZT-a.

Četa Darka Vujačića je kao osmoplasirana čekirala kartu za plej-of, a rival je najteži mogući. Ekipa koja je najviše prikazala u ligaškom dijelu u "balonima", ali znaju Nikšićani kako da savladaju predstavnika Sjeverne Makedonije. O četvrfinalnom duelu, očekivanjima, kao i cijeloj sezoni MONDO je razgovarao sa najboljim igračem Sutjeske i reprezentativcem Crne Gore - Radosavom Spasojevićem.

Bez velikih obećanja, sa ispunjenim zacrtanim ciljevima za ovu sezonu, motivisani i rasterećeni Spasojević i drugovi stigli su u Skoplje.

"Želimo da odigramo dobru utakmicu, u dobrom smo ritmu, a za šta će to biti dovoljno vidjećemo", rekao je Spasojević na početku razgovora za MONDO.

Zbog svega prikazanog može se reći da je MZT favorit u ovom duelu. Međutim...

"Odlična su ekipa, što su dokazali u regularnom dijelu. Ali, mi smo pokazali da možemo da igramo sa njima i da ih pobijedimo", podsjeća Spasojević na meč osme runde koji je odigran u "balonu" u Banjaluci.

"Jesu favoriti protiv nas, ali to ne znači da ćemo se predati unaprijed. Moraće to da dokažu na terenu. Naša šansa je što se igra na jednu utakmicu, tako da je sve moguće", nema dilemu krilni centar Sutjeske.

Godinama MZT kroz Drugu ABA ligu pokušava da se vrati u elitni rang, isti cilj zacrtan je i ove, a prednost može da bude domaći teren. Ali, mnogo puta se pokazalo da podrška publike može da učini kontrauslugu domaćinu.

"Nadam se da će ih pritisak malo uzdrmati, ali iskusna je to ekipa", objektivan je Spasojević.

Bez obzira na turbulencije u finišu sezone Sutjeska je uspjela da ostvari ciljeve. Uspjeli su da se plasiraju u plej-of, ali ono što je još bitnije, održan je kontinuitet – kroz crnogorsku ligu izborena je Druga ABA liga i za narednu sezonu.

"Zadovoljan sam sezonom, ostvarili smo ono što se očekivalo od nas. Sve dobro što uradimo u nastavku je veliki plus za nas", nema dilemu Spasojević koji je najefikasniji igrač Sutjeske u Drugoj ABA ligi sa 16,3 poena po meču.

"Trudim se da dam svoj maksimum na svakom treningu prije svega, pa samim tim i dobre partije dođu na utakmicama, naravno uvijek može bolje", poentirao je Radosav Spasojević.

DRUGA ABA LIGA, ČETVRTFINALE
12.00h Borac – Mladost
15.00h Helios – Zlatibor
18.00h MZT – Sutjeska
21.00h Široki - Spars