Košarka

REAKCIJA SUDIJE OBIŠLA SVET - SVE JE PALO U VODU KADA JE VIDEO NJU! NBA arbitar zaboravio gde se nalazi zbog jedne žene

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Sudija Bil Kenedi je imao reakciju koja je obišla planetu.

Izvor: Twitter/screenshot/cjzero

NBA timovi su dobili dan pauze pred nastavak sezone. Ekipe koje će kroz plej-in turnir pokušati da se domognu plej-ofa igraju u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu. A, pošto nema utakmica na programu, na društvenim mrežama je osvanuo jedan interesantan snimak.

U pitanju je detalj sa utakmice između Jute i Portlanda. U centru pažnje našao se iskusni sudija Bil Kenedi. On je neposredno pre toga pokazao da je Ernangomez napravio faul, pa je otišao da pogleda snimak, da bi video da li je bilo elemanata za nesportsku ličnu. Tada se dogodila zanimljiva situacija.

Neposredno pre trenutka u kom je Kenedi trebalo da saopšti svoju odluku jedna žena je prošla ispred kamere. Nije mogao da se suzdrži, pa je ispratio pogledom, a njegova reakcija je brzo postala viralna. Posle kratke pauze je uspeo da se seti zašto je došao do mikrofona.

"Posle pregledanog snimka je utvrđeno da je običan faul", izgovorio je Kenedi kroz smeh.

Inače, Kenedi je bio jedan od prvih arbitara koji je javno priznao da je gej.

"Ponosan sam što sam sudija i što sam gej. Nadam se da ću na ovaj način poslati pravu poruku svima onima koji se plaše javno da se izjasne. Nema potrebe da osećate sramotu zbog toga", rekao je Kenedi u jednom intervjuu od pre sedam godina.