Košarka

DŽIKIĆ: ZADOVOLJAN SAM POBJEDOM, BITNO JE DA VRATIMO SAMOPOUZDANJE NAKON UTAKMICA U MARTU

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su u Podgorici čačanski Borac 97:73, u utakmici 26. kola AdmiralBet ABA lige.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

“Zadovoljan sam pobjedom, nezadovoljan sam nekim detaljima i stvarima na kojima stalno insistiram, ali prosto to sve nekako liježe sporije od očekivanog. Piše se pobjeda, ove utakmice su najteže, koje su unaprijed štiklirane. Mi smo efikasnije igrali u drugom poluvremena i odvojili se, nije bilo neizvjesno na kraju to je bilo najvažnije. Protiv FMP-a smo prije nekoliko dana trebali ranije da završimo posao, ali smo napravili sebi probem, idemo dalje”, kazao je trener Džikić.

Plave 16. aprila očekuje regionalni derbi protiv Crveni zvezde koji ne nosi rezultatski značaj, a tri dana kasnije uslijediće utakmica protiv Andore u osmini finala Evrokupa.

“Uvijek je prva sljedeća najbitnija, tako da spremaćemo se jednu po jednu utakmicu”, dodao je Džikić.

“Tri igrača su večeras igrali uz neke probleme. Edin na kraju nije izdržao morao je da sjedne. Trenutno nas nema ni deset na treningu, ali se neko nađe da kaže kako najbolje igramo kada nas je sedam osam, ako može bez tih komentara”, poručio je srpski stručnjak i napomenuo:

“Kad pobjeđuješ uvijek je lakše, imali smo mi problema na tim utakmicama. Imali smo mi boljih utakmica tokom sezone koje smo izgubili, nego ovih nekoliko posljednjih koje smo pobijedili. Bitno je da vratimo to samopouzdanje jer nas je mart razvalio. Čekamo da vidimo šta je sa Micovom, šta je sa Suadom, šta je sa Atićem i to je to”, zaključio je Džikić.