Košarka

Zvezda lako protiv FMP-a za novi korak ka prvom mjestu

Autor Gordana Bojanić

Ekipa Dejana Radonjića u "Pioniru" savladala tim iz Železnika i dodatno se približila osvajanju pol-pozicije.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda pobedila je FMP 90:82 (21:25, 30:25, 24:12,15:20) i napravila još korak ka overavanju prvog mesta pred plej-of. Za to će joj biti potrebna još jedna pobeda u preostale tri utakmice - protiv Budućnosti u subotu, ili posle toga protiv Borca i Igokee.

Iako su "panteri" bolje počeli u Pioniru i zapretili timu Dejana Radonjića vođstvom 21:9, Dejan Radonjić je u prvoj četvrtini podigao sa klupe Nikolu Kalinića, a on je sa Stefanom Markovićem našao rešenje za crveno-bele na obe stane terena.

Posle početne nervoze, favorit je trojkama tog iskusnog dvojca ušao u napadački ritam, postepeno je zaustavljao najboljeg igrača FMP-a Brajsa Džonsa i u drugom delu ga potpuno "uštopovao". Zahvaljujući tome, crveno-beli su u trećoj četvrtini dopustili gostima da ubace samo 12 poena i tu je praktično bio kraj, jer je na semaforu 10 minuta pre kraja pisalo 75:62. To vođstvo ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo u završnici.

Radonjić je podelio minutažu svim igračima, a najefikasniji su bili Luka Mitrović sa "dabl-dabl" učinkom (17 poena i 10 skokova), kao i Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić i Nikola Ivanović. Svi su ubacili po 12 poena.

Sa druge strane, FMP je bez iskusnog Danila Tasića odigrao rasterećeno, jer je već izborio mesto u plej-ofu. Najveći otpor favoritu pružio je snažni nigerijski centar, Ebeka Izundu, strelac 23 poena.

ZVEZDA: Lazarević 12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić.

FMP: Pavićević 7, Vujičić, Džons 19, Šaranović 4, Radonjić 10, Izundu 23, Simović 2, Nerandžić 8, Stepanović 7, Manojlović, Lakić 2.