Košarka

JOVIĆ U SREDIŠTU UZBUDLJIVOG PROJEKTA! SVE JE BLIŽI ENGLESKOJ: Ančeloti zaboravio Luku, ali Gvardiolin čovek nije!

Autori mondo.me Mia Radulović

Arteta je pratio Jovića još dok je bio pomoćni trener Pepa Gvardiole.

Izvor: Profimedia

Luka Jović ni u trećoj sezoni u Real Madridu nije uspeo da se nametne, pa je sve izvesnije da će od leta tražiti novu sredinu, čak iako Karlo Ančeloti ode sa "Bernabeua" kao što pišu već danima španski mediji.

Srbin nije dobio priliku ni kod Zidana, a pitanje je da li će rizikovati karijeru i pokušati da se dokaže i trećem treneru u Madridu, sve dok gazda kluba Florentino Perez mašta o Mbapeu i Holandu - i uz to Benzema igra u životnoj formi. Zato je odavno već počela potraga za novim klubom, najverovatnije i novom ligom.

Italijanski portal "Kalčomerkato" prenosi da Mikel Arteta "nije zaboravio na Luku Jovića", pa bi tako srpski napadač već od naredne sezone mogao da dobije mesto prvog napadača u Arsenalu.

"Tobdžije" traže napadača koji će zameniti neučinkovitog Aleksandra Lakazeta, a Jović im se trenutno čini kao najbolja opcija pošto je i dalje mlad, ima prostora za napredak, dok isto tako ne bi koštao bogatstvo. Iako ga je Real Madrid pre tri godine platio 60 miliona evra, sada će ga prodati verovatno i za upola manje novca.

Dodaje se da bi se Luka Jović odlično uklopio u zdravu i mladu sredinu kakva je Arsenalova, i njemu se samom dopada projekat koji je pokrenut dolaskom Artete, ali nisu jedina opcija...

Za njega se raspituju još i Totenhem i Vest Hem, pa se čini da je bliži Engleskoj nego kao što se pre mislilo Italiji.