Košarka

STRAŠNI PARTIZAN UHVATIO ZALET ZA PLEJOF – PREGAZILI SU MEGU: Panter ubacio u petu brzinu, odbrana SLOMILA rivala!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaši Partizana savladali su Megu vrlo ubedljivo i tako poslali jasnu poruku svim ostalim timovima pred borbu za trofej u ABA ligi.

Izvor: MNPress

Košarkaši Partizana "naplatili" su Megi poraz iz prvog dela sezone i to sa kamatom! Tim Željka Obradovića je više nego ubedljivo savladao ekipu Vladimira Jovanovića sa 29 poena razlike.

Samo se u prvoj četvtini igralo koliko-toliko ravnopravno, a već posle sjajne druge četvrtine videlo se da Mega ne može da izdrži tempo crno-belih.

MEGA - PARTIZAN 68:97 (24:26, 8:26, 16:20, 20:25)

Dobar šut na početku meča držao je ekipu Mege u igri do kraja prve četvrtine, a onda su crno-beli zaigrali sjajnu odbranu. Dozvolili su samo osam poena protivniku u tom delu igre i već na poluvremenu imali ogromnu prednost od 20 poena razlike (52:32).

Kevin Panter se raspucao i pogađao je u serijama, pa je tako nakon što je prednost crno-belih na startu treće četvrtine porasla i na 31 razlike (67:36) do kraja meča uglavnom sedeo na klupi. Šansu su dobili Glas, Madar, Trifunović i Vukčević i svi su imali zapažen učinak.

Na kraju Mega nije mogla ni da smanji ovu prednost iako je uspevala da ublaži vođstvo Partizana u nekoliko navrata, a crno-beli su na meč do kraja regularnog dela ABA lige svim rivalima poslali jasnu poruku pred plejof. Partizan će juriti titulu!

PARTIZAN: Panter 16, Vukčević 7, Ledej 12 (5sk), Zagorac, Avramović 7 (6as), Koprivica 3, Smailagić 3, Mur 14, Glas 2, Lesor 10 (8sk), Trifunoviuć 8 (sk), Madar 15 (5sk),

MEGA: Vujić, Ruženjcev, Jović 12 (5 as, 5sk), Rudan 5, Uskoković 5, Kočović, Smit 2, Cerovina 9, Matković 3, Kazalon 13, Simanić 19, Mušikić 2

Tagovi