Košarka

"STUDENTI" SE POIGRAVALI SA MORNAROM, STRIJEPILI, ALI IPAK SLAVILI

Autor Alen Kasmić

"Mali" crnogorski derbi pripao Podgoričanima

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Oprostili su se od plej-ofa još i ranije, večerašnji duel nije imao preveliki rezultatski značaj, a u "Topolici" smo vidjeli trijumf podgoričke ekipe. SC Derby savladao je Mornar Barsko zlato 88:82 u 26. rundi Admiralbet ABA lige.

Odigrala je ekipa Andreja Žakelja 30 minuta za pamćenje, imali su ogromnih +29, ali su u odlučujućih deset minuta strijepili. Međutim, uspjeli su da odbrane trijumf.

Domaćin je poveo 9:4 odličnim minutima Balše Živanovića, ali to je bilo sve, jer je u nastavku na terenu postojao samo jedan tim. "Studenti" su sjajnom igrom u napadu već nakon prvih deset minuta stekli 29:13, a u jednom trenutku bilo je i 41:17.

Kada je Kenan Kamenjaš početkom nastavka pogodio za +29 (61:32) činilo se da je sve gotovo. Međutim, uslijedila je kriza u napadu što je Mornar iskoristio.

Pet minuta su gosti bili bez koša što su Barani kaznili serijom 14:0 za 71:80. Imali su nekoliko šansi nakon toga da dodatno smanje minus i uvedu meč u uzbudljivu završnicu, ali im je nedostajalo snage i energije.

Sve dileme otklonio je najbolji igrač večerašnjeg susreta - Kamenjaš je na 111 sekundi prije kraja pogodio za 86:76.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sa 25 poena i devet skokova bio najbolji u redovima pobjednika, Flečer Megi je dodao 14, a dvocifreni je bio i Džastin Edvards.

Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Vladimir Mihailović i Marko Jeremić sa po 23 poena.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.