POGLEDAJTE

ŠOK! DONČIĆ SUSPENDOVAN ZBOG KATASTROFALNE GREŠKE SUDIJE: Protivnik ga tukao, a Luka propušta NAJVAŽNIJI meč Dalasa!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nevjerovatno je zbog čega je sudija Toni Braders dosudio Slovencu tehničku grešku zbog koje će morati da propusti meč protiv San Antonija.

Izvor: Streamable.com/Printscreen

Košarkaši Dalasa su u potpunosti raznijeli ekipu Portlanda u svom pretposlednjem meču regularnog dijela NBA sezone, pošto su slavili sa ravno 50 poena razlike - 128:78!

Luka Dončić je dominirao sjajnom partijom i 39 ubačenih poena, ali će sada zbog jedne gluposti propustiti poslednje kolo u kojem se rešava sudbina startne pozicije Dalasa pred početak plej-ofa!

Dalas je bio surov prema slabašnjom Portlandu, u prvoj četvrtini su im dopustili 13, a u četvrtoj tek devet poena, pa je prednost Maveriksa samo nastavljala da raste kako je meč odmicao.

Ipak, detalj između dvije četvrtine je šokirao i Luku Dončića i navijače Dalasa! Slovenac je nakon razgovora sa sudijom dobio tehničku ličnu grešku, njegovu 16. u sezoni, zbog čega će morati da propusti poslednji meč u regularnom dijelu sezone!

To je ogroman udarac za Dalas, jer su i dalje u igri za treće mjesto Zapada u zavisnosti od rezultata Golden Stejta, ali će zbog ove situacije morati da igraju protiv San Antonija bez Dončića.

Šta se zapravo dogodilo? Pred kraj prve četvrtine, Dončić je pokušao da u poslednjim sekundama šutne s pola terena, a bio je u duelu sa Ilajdžom Hjuzom. Dobio je nekoliko očiglednih udaraca Dončić, uključujući i jedan pri šutu, sudija nije svirao faul, zbog čega je bivši igrač Real Madrida riješio da se požali.

Sudiji Toniju Bradersu se to nije dopalo i dao je Dončiću tehničku grešku, zbog čega je Slovenac zaradio 16. takvu opomenu i automatsku suspenziju jednog meča neigranja.

"Pitao sam ga kako je to faul? Kako je to faul? I dao mi je tehničku. To nije fer. To nije fer", govorio je Dončić posle utakmice.

NBA liga bi teoretski do narednog meča Dalasa mogla da povuče ovu tehničku grešku protiv Dončića i dozvoli mu da igra, ali pitanje je koliko će biti spremni na tako nešto...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Inače, minutažu na ovom meču je dobio i Boban Marjanović, koji je zabilježio osam poena i šest skokova.

Tagovi