PREČI MU NBA

"NE IDEM!" PRVI VELIKI OTKAZ PRED EUROBASKET ZBOG NBA: Francuska bez jednog od najboljih, osvajača ŠEST medalja!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Baš kada nije igrao, ostali su bez medalje...

Izvor: MN Press

U septembru nas očekuje Evropsko prvenstvo u košarci posle čak pet godina, a Francuska će biti oslabljena neigranjem jednog od svojih najboljih košarkaša.

Nikola Batum (33) odlučio je da se ne stavi na raspolaganje selektoru Vensanu Koleu pošto predviđa da ga čeka dugačka NBA sezona. Možda je odluka pomalo i preuranjena pošto su Klipersi obezbedili tek plej-in, odnosno postoji realna mogućnost da čak ne uđu u doigravanje...

"Predstoji mi dugačka sezona sa Klipersima. Ovo je možda moja jedina šansa da idem do kraja i osvojim NBA šampionski prsten", iskreno je poručio Batum za francuske medije.

Sjajni košarkaš je sa Francuskom prošlog leta osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a to mu je ukupno šesta sa reprezentacijom "trikolora". Ima dve bronze sa Svetskog prvenstva (2014. i 2019. godine), odnosno još tri sa Evropskog prvenstva - zlato u Sloveniji 2013. godine, srebro u Litvaniji 2011. i bronzu iz 2015. u Francuskoj.

Od kada igra za reprezentaciju propustio je samo jedan turnir - Eurobasket iz 2017. godine - što znači da možda nikada više i neće igrati na prvenstvima "starog kontinenta".

Batum ima 33 godina, a od 2008. je u NBA. Nastupao je za Portland, Šarlot i Kliperse.

Tagovi