SVE MU JE JASNO!

ON KAŽE DA JE JOKIĆ MVP, A NE VOLE SE: Nikola je "prozivao" Gobera posle 47 poena, ali ove reči Francuza su OBJASNILE!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

I njemu je jasno ko je najkorisniji igrač NBA lige ove sezone.

Izvor: Profimedia/Twitter/@HarrisonWind/Printscreen

Nikola Jokić nastavlja da ispisuje istoriju NBA lige! Protekle noći je i pored razbijene glave u prvom minutu meča, pomogao Denveru da savlada Memfis i obezbedi mesto u plej-ofu.

Ne samo to, postigao je i 35 poena uz 16 skokova i uradio nešto što niko nije, odigravši prvu sezonu u istoriji NBA sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. A ni njegov rival Rudi Gober više nema dilemu da bi Srbin trebalo da bude ponovo proglašen za MVP-a!

Jokić je bio ponovo nadmoćan u još jednoj važnoj pobedi Nagetsa (122:109). Odigrao je meč u kojem je još jednom odlično šutirao (67%), a zbog svega što je prikazivao ove sezone, ni francuski centar nije mogao a da mu ne oda priznanje.

"Kada pogledate na uticaj, kada pogledate da se nagrada zove 'najkorisniji igrač', pitate se ko je bio najvredniji za svoj tim? Ako bih ja glasao, glasao bih za Jokića", počeo je Gober, koji se sa Jokićem baš i ne voli.

Tako je Srbin jednom prilikom prozvao Francuza na sred utakmice Denvera i Jute i to u svom stilu. Gober je tada govorio za Jokića kako ga "ima", misleći da će ga on sačuvati.

"A Jokić je bio u fazonu - brate, imam 47 poena, kako me imaš?", prisetio se jednom prilikom tog detalja Džamal Marej, Jokićev saigrač iz Denvera. Možda je baš i to uticalo da Gober svoj glas "da" Jokiću.

"Znate, mislim da je on ostvario najveći uticaj za svoj tim. Svi ti momci u konkurenciji su imali sjajne sezone. Janis (Adetokunbo), Džoel (Embid) i mnogo drugih igrača. Nivo talenta koji imaju i partija koje pružaju je sjajan", objasnio je Gober.


Tagovi