Treniraj?

"LJUDI ME MRZE, VIŠE NE ZNAM ŠTA DA RADIM": Bori se protiv Jokića, ali tvrdi da NIJE FER - Embid progovorio o MVP tituli

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Snažni centar Filadelfije Džoel Embid jedan od najvećih konkurenata Nikoli Jokiću za MVP priznanje.

Izvor: Profimedia

Ekipa Filadelfije savladala je Klivlend u noći između nedelje i ponedeljka, Džoel Embid ubacio 44 poena, napravio 17 skokova i ostavio sjajan utisak, ali... Svestan je najbolji košarkaš Filadelfije da nije prvi favorit za MVP titulu ove sezone.

I to ga frustrira. Očigledno je, jer je i nakon ovog meča pričao o tome da ne zna šta više treba da radi i kako bolje da igra da bi osvojio prestižnu nagradu.

Naravno, najveći konkurent mu je Nikola Jokić koji je mnogo bliži trofeju jer bez pomoći dva najbolja saigrača tokom cele sezone impresivno vuče Denver ka mestu u plej-ofu.

"Ukoliko se to dogodi, sjajno. Ukoliko se ne dogodi, ne znam šta više treba da uradim. Pomisliću da me mrze. Kao da uslovi za mene ili nekog drugog iz Filadelfije nisu isti", naveo je Embid.

Ipak, po statistikama koje vode američki mediji, Embid se trenutno bori samo sa Janisom Adetokunbom za drugo mesto u MVP trci. Po mišljenju većine relevantnih izvora, Nikola Jokić je prvoplasirani u trci za prestižno priznanje.

To bi srpskom centru i najboljem košarkašu Denver Nagetsa bila druga MVP titula, pošto je i prethodne sezone bio najbolji. Od aktivnih košarkaša po dva priznanja imaju Stef Kari i Janis Adetokunbo, dok je ispred njih samo Lebron Džejms koji je četiri puta bio najbolji.

Na vrhu liste je Karim Abdul-Džabar koji je šest puta osvajao MVP priznanje, a prate ga Bil Rasel i Majkl Džordan sa po četiri titule.

Tagovi