Košarka

ŽAKELJ: NEMAM ŠTA DA ZAMJERIM IGRAČIMA

Autor Alen Kasmić Izvor CdM

Pružili su košarkaši SC Derbija žestok otpor favorizovanoj Cedevita Olimpiji, dugo imali rezultatsku prednost, ali su na kraju ostali bez trijumfa, u posljednjem meču u Morači ove sezone u ABA ligi.

Izvor: MN Press

Strateg podgoričkog kluba Andrej Žakelj smatra da su umor i prebrze odluke prelomili meč u korist Ljubljančana.

"U prvom poluvremenu smo bili raspoloženi u napadu, u odbrani ne kako bih htio, ali smo kontrolisali utakmicu. U nastavku nam je šut malo stao, pogotovo u posljednjoj četvrtini, kada je došlo do umora i prebrzih odluka nekih igrača. Imali smo nekoliko izgubljenih lopti, a teško se vratiti protiv ovako kvalitetne ekipe. Ne možemo ništa da zamjerimo momcimo oko zalaganja, energije, a to je najbitnije", rekao je Andrej Žakelj.

Za senzaciju je nedostajalo kvalitetnije izdanje dva Amerikanca – Erik Nila i Flečera Megija.

"Megi je takav igrač. Ako mu krene, teško ga je zaustaviti, ako mu ne krene, uvede sebe u nervozu i pravi greške. Nije bio na nivou na kojem želi. Nil je zbog faulova bio na klupi 10-15 minuta i kada je ušao želio je nešto da napravi, ali je ispalo kontra. Sve je bilo iz želje, ovo je lekcija i za nas i za njega", naglasio je slovenački stručnjak na klupi debitanta u ABA ligi.

SC Derbi će idućeg vikenda odmjeriti snage sa Mornarom.

Tagovi