Košarka

ODRAĐENA FORMALNOST U NOVOM MESTU: BUDUĆNOST UBJEDLJIVA PROTIV KRKE

Autor Alen Kasmić

Na mjestu gdje je znala da se pokliza Budućnost Voli upisala je ubjedljiv trijumf

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Sigurno, ubjedljivo, lako i konačno bez ikakvih tenzija. Košarkaši Budućnost Volija upisali su pobjedu u 25. rundi Admiralbet ABA lige na terenu gdje su znali da se poklizaju prethodnih godina. "Plavi" su bili ubjedljivi protiv Krke (84:72) čime su napravili veliki korak ka trećem mjestu, a slovenačkoj ekipi zapečatili sudbinu.

Sve je u Novom Mestu bilo u znaku crnogorskog šampiona koji je od starta krenuo jako, a razlika u kvalitetu je bila očigledna. Na krilima dobre igre Zorana Nikolića u reketu, te dalekometne paljbe Kendrika Perija i Edina Atića Budućnost je vrlo brzo stigla do 15:3 i bila je to najave jedne lagane pobjede koja će sigurno mnogo značiti na planu samopouzdanja nakon lošijih rezultata.

Dominirala je Budućnost, a nijednog trenutka se pitanje pobjednika nije postavljalo. Prednost je samo rasla, u nekoliko navrata u finišu je iznosila i +25, a do samog kraja Krka je uspjela koliko-toliko da ublaži poraz.

Na četiri utakmice do kraja Budućnost ima pobjedu više i bolji međusobni skor od Cedevita Olimpije (oba trijumfa), dok Krku samo pravo čudo može da sačuva u elitnom regionalnom društvu. Oni imaju da odigraju još tri meča, a imaju dvije pobjede manje od Splita i slabiji međusobni skor.

Što se tiče današnjeg meča, najefikasniji u redovima Budućnosti Bio je Edin Atić sa 15 poena, Zoran Nikolić je ubacio 12, Petar Popović deset, dok su Peri i Donatas Tarolis meč završili sa po devet koševa.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi