Košarka

TEŽAK PORAZ ZVEZDE I KRAJ EVROLIGAŠKOG SNA - NIŠTA OD TOP 8! Trinkijeri razbio crveno-bele, sve je gotovo!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda više nema šanse za Top 8, Andrea Trinkijeri i Bajern su ugasili sve nade tima sa Malog Kalemegdana.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Minhenu i tako se praktično završio takmičarski deo sezone u Evroligi za njih. Bajern je ovom pobedom osigurao mesto u Top 8, a crveno-beli su ispali iz trke za mesto u četvrtfinalu.

Samo na početku je tim Dejana Radonjića delovao konkurentno, poveli su 9.2 posle serije na startu, ali već od druge četvrtine pre svega napad nije funkcionisao i tim Andree Trinkijerija je stigao do ubedljive pobede.

BAJERN - CRVENA ZVEZDA 82:57 (15:18, 27:15, 21:10, 19:14)

U meču u kome je bio neophodan trijumf crveno-beli su doživeli najveći poraz u ovoj evroligaškoj sezoni i na kraju je bilo 25 razlike za Nemce,

Još jednom je sjajan meč protiv crveno-belih imao centar Augustus Rubit koji je meč završio sa 22 poena, Dešon Tomas je dodao 16 poena i to je bilo dovoljno za prolaz u Top 8.

Crveno-beli su dobro počeli napadački, a onda su se potpuno ugasili. Do poluvremena su bili u meču, a onda jednostavno ništa nije funkcionisalo u napadu. Samo 24 poena u drugom poluvremenu, od toga neki kada je već sve odavno bilo jasno govore o tome koliko je tim Bajerna bio dominantan u drugom delu igre.

Kod crveno-belih samo su Kalinić sa 12 i Mitrović sa 11 poena bili dvocifreni i bez raspoloženog šutera i sa 37 odsto šuta iz igre srpski predsavnik nije imao šta da traži u Audi domu.

CRVENA ZVEZDA: Kuzmić 8 (5sk), Lazarević 4, Volters 7, Davidovac (5sk), Mitrović 11 (5sk), Simonović, Ivanović 7, Marković, Topić, Kalinić 12,Dobrić 8, Vajt

BAJERN: Hanter 6 (7sk), Jaramaz 12, Džordž 4, Radošević, Šiško 8, Hilard 9, Tomas 16, Lučić 5 (5as), Obst, Đedović, Cipser, Rubit 22 (5sk)