NIJE IZNENAĐEN

IGRAO JE SA HARDENOM I DOBRO GA POZNAJE - MEDIJI SU U PRAVU! Litvanac ne voli Džejmsa: Nije slučajnost što nema titulu!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Nekadašnji saigrač Džejmsa Hardena iz Hjustona nije veliki ljubitelj popularnog Bradonje.

Izvor: MNPress/Profimedia

Igrali su zajedno u Hjustonu, bili su deo tima koji je došao do finala Zapada, ali su tada poraženi od Golden Stejta. U čuvenoj seriji u kojoj se svi pitaju šta bi bilo da se Kris Pol nije povredio. Od tada je krenuo raspad Roketsa, a razdvojili su se i njih dvojica - Džejms Harden i Donatas Motejunas.

Harden je potom postao deo supertima u Bruklinu sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom, a ni tamo nije uspeo da ostvari cilj i dođe do NBA prstena. Zato je nedavno odlučio da napusti Netse i da se pridruži Džoelu Embidu u Filadelfiji. Siksersi igraju dobro za sada, mada su neki problemi u njihovoj igri i te kako uočljivi, posebno u odbrani.

Popularni Bradonja juri svoju prvu titulu, ostaje da se vidi hoće li u tome uspeti ove sezone, a to što još uvek čeka na trofej nije iznenadilo njegovog nekadašnejg saigrača. Litvanski centar nije začuđen.

"Šta mogu da vam kažem? Na osnovu mog iskustva mogu da kažem da je slika koju mediji oslikavaju o njemu baš onakva kao Harden kog sam upoznat. Po mom mišljenju on je jedan od odličnih igrača u ovom modernom dobu, ali to što nije osvojio titulu nije slučajnost", rekao je Motejunas za grčku "Gazetu".

Litvanac je sada u Monaku, sa ekipom Saše Obradovića se bori za top8 Evrolige, a pošto je pričao o Hardenu pitali su ga i šta misli o Majku Džejmsu. Amerikancu koji je pravio probleme i u CSKA, pa i u francuskom klubu zbog čega je Zvezdan Mitrović otpušten.

"Zavisi koju njegovu stranu znate. Čuo sam dosta stvari o njemu, mada je ono što sam video neverovatno. On je moj saigrač, ima veliku odgovornost i zaista nisam imao nijedan problem sa njim. Prijateljski je nastrojen, otvoren je i ono što je najvažnije, ima taj pobednički mentalitet", zaključio je Motejunas.