Košarka

AS REALA ODUŠEVLJEN NAVIJAČIMA ZVEZDE! Španac priznao: Tamo je najteže - stoje, pevaju, prave dodatni pritisak!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih košarkaša Madriđana Serhio Ljulj je oduševljen pristalicama crveno-belih.

Izvor: MNPress

Ligaški deo Evrolige se polako približava kraju. Manje-više je poznato sve oko timova koji su u samom vrhu, mada se i tu vodi borba oko što bolje pozicije i prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu. Takođe, tu je i bitka za ulazak među osam u kojoj učestvuje i Crvena zvezda.

Pre novih mečeva u elitnom takmičenju jedan od najboljih košarkaša Reala Serhio Ljulj je odgovarao na pitanja navijača. Među tim pitanjima su se našla i neka veoma zanimljiva, poput najtežeg protivnika u karijeri, ali i dvorane u kojoj mu je najteže da igra u Evroligi.

Upravo je na to pitanje odgovor španskog košarkaša oduševio navijače crveno-belih. Priznao je da su mu mečevi protiv Zvezde najteži zbog atmosfere koju publika pravi u "Pioniru" i Areni". Video je to i nedavno kada je njegov tim izgubio od crveno-belih.

"Najteža je definitivno Zvezdina. Ljudi stoje na nogama, pevaju u dvorani, nešto neverovatno. Tu je i Pirej i OAKA, dvorane Olimpijakosa i Panatinaikosa, takođe dve 'vrele'. Tamo navijači znaju da stvore dodatni pritisak. Neverovatno je igrati u punim halama", rekao je Ljulj.

A, kada je u pitanju najteži rival, odabrao je jednog legendarnog asa i njegovog sunarodnika.

"Za mene je najteži rival bio Huan Karlos Navaro. Mislim da je on jedan od najboljih igrača ikada i bila mi je privilegija da igram sa njima u reprezentaciji. Patio sam mnogo kada je on bio u Barseloni, jer je on bio čovek koji zna odlično da te markira, zna sve i stvarno je bilo teško sa njim", zaključio je Serhio Ljulj.