Vaso, bravo

KAKVA PARTIJA: MICIĆ SRUŠIO REAL MADRID, pokazao kralju zašto je MVP Evrolige!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Vasilije plesao po terenu

Izvor: Profimedia

Srpski plejmejker Vasilije Micić pokazao je zašto je MVP Evrolige! U meču protiv Real Madrida, on je predvodio svoj tim do pobede (93:90) i pogurao aktuelnog prvaka Evrope ka plasmanu u Top 8 fazu - u kojoj definitivno neće biti ruskih timova.

Micić je ubacio 29 poena, uključujući i prelomni pogodak kada je ukrao loptu krilu gostiju Gabrijelu Deku, istrčao kontru i poentirao za "plus 3" na 1:47 do kraja. Potom su oba tima promašivala, Rudi Fernandez je pokušao da donese Špancima izjednačenje i produžetak trojkom, ali je i on bio neprecizan.

Zanimljivo je da je Dek odigrao ceo meč za Real Madrid, ubacio 23 poena, uhvatio 10 skokova i bio jedini igrač "kraljevskog kluba" koji je pogađao u poslednjih devet minuta košarke. Uprkos njegovom trudu, ekipa Pabla Lasa pala je u Istanbulu, prošlog vikenda je kod kuće izgubila protiv Manrese, ali finiš ligaškog dela Evrolige dočekuje bar mirna za plasman, jer je i teoretski u Top 8 fazi.

Ovako trenutno izgleda tabela bez ruskih klubova:

Izvor: euroleague.net

Kada je u pitanju Efes, iako još nije matematički ušao u doigravanje, ipak može da bez pritiska dočeka završnicu, u kojoj će poslednji meč igrati protiv Crvene zvezde 8. aprila u Beogradu. Kako sada stvari stoje, tim Ergina Atamana u "Pioniru" bi mogao da nastupi rasterećen oko plasmana, ali uz šansu da mu taj meč bude važan zbog konačne pozicije uoči plej-ofa.

Do tada, Efes će odigrati tri utakmice na svom terenu - protiv Armanija, Albe i Bajerna.