Košarka

PARTIZAN DOMINIRAO I SLAVIO U POLJSKOJ! Željkov tim nastavlja borbu za prvo mesto, za to im je neophodan JEDAN uslov!

Autor Gordana Bojanić

Partizan u Poljskoj ostvario trijumf i nastavlja napad na vh i prednost domaćeg terena.

Izvor: MN Press

Prvi cilj je ostvaren, drugi mogu da napadnu. Partizan je pobedom u Poljskoj i definitivno obezbedio drugo mesto u grupi, ali će do kraja ligaškog dela napasti i prvu poziciju posle izbacivanja Lokomotive Kubanj. Doduše, to ne zavisi samo od njih, već i od Metropolitana.

Crno-beli su svoj deo posla odradili. Ubedljivo, uz malo opuštanje u trećoj deonici, su pobedili Slask u Vroclavu - 71:93 (14:29, 17:21, 22:14, 18:29). Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvoj četvrtini posle furioznog starta srpskog tima, tako da se ni u jednom momentu trijumf nije dovodio u pitanje. Samo se čekala konačna razlika.

Sada ekipi Željka Obradovića ostaje da navija za Metropolitan protiv Huventuda, pa onda i za Slask u poslednjem kolu, a da oni slave na gostovanju Trentu. Samo pod uslovom da tim iz Badalone izgubi oba meča i da Partizan slavi i u Italiji može da se nada prvoj poziciji. Druga opcija, po kojoj je moglo da dođe do kruga sa tri ekipe je propala pošto je Andora poražena od Lietkabelisa (88:75).

Bolji početak meča srpski tim nije mogao da zamisli. U prva dva minuta je napravio seriju od 6:0, da bi posle četiri ta razlika već bila dvicofrena (4:14). Već pred kraj prvog kvartala je prednost bila ogromnih "+20" (9:29).

U potpunosti su crno-beli kontrolisali ritam, Obradović je dao šansu Vukčeviću što je mladi igrač iskoristio sa pet poena, sve to je pratio sjajni Panter koji je za 12 minuta postigao 15 poena. Dovoljno da na poluvremenu razdaljina između dva tima bude ogromna (31:50).

"Potreban nam je isti intenzitet u odbrani, da nastavimo da diktiramo tempo na terenu i da igramo dobro kao tim", rekao je Obradović, sa jasnom željom da njegov tim nastavi u stom ritmu.

Ušao je Partizan u male probleme u realizaciji, raspucao se Trajs na drugoj strani, pa je domaćin uspeo da spusti minus pred poslednji kvartal (53:64).

Brzo su se stvari vratile na svoje. Madar i Mur su pogodili trojke i razlika je ponovo vraćena (58:77). To je bio ujedno i znak da domaći tim više nema čemu da se nada i da crno-beli neće dozvoliti dramu u završnici.

SLASK: T. Trajs 13 (8as), Kolenda 7, Kanter 12 (7sk), D.Trajs 2, Vojčik, Gabinski 4, Tomčak 6 (4sk), Karolak 14, Džastis 8, Gordon, Dževa 5 (7sk), Ramljak

PARTIZAN: Koprivica 10 (8sk), Mur 3, Glas 2, Lesor 8 (4sk), Trifunović (2sk), Panter 15, Vukčević 6, Avramović 11, Madar 15 (4sk), Ledej 14 (5sk), Zagorac 3, Smailagić 6 (6sk)