Košarka

ZVEZDA OSVOJILA ZAGREB U DRAMI! Cibona je mučila do POSLEDNJEG minuta - DOBRIĆ I IVANOVIĆ utišali Draženov dom!

Autor Gordana Bojanić

Teško izborena pobeda crveno-belih protiv "žilave" Cibone

Izvor: MN Press

Crvena zvezda prolila je mnogo znoja da bi ostvarila pobedu u Draženovom domu protiv Cibone - 78:74 (20:12, 18:20, 16:24, 24:14). Nakon što se kroz čitav meč mučila sa šutem sa distance (8/30) i nakon što je najbolji igrač Beograđana Nikola Kalinić promašio čak 11 pokušaja za tri poena (2/13), njegovi saigrači Nikola Ivanović i Ognjen Dobrić ipak su pokazali crveno-belima put ka trijumfu protiv "žilavog" protivnika.

Ekipa Dejana Radonjića zadržala je kontrolu nad trkom za prvo mesto pred plej-of, do koje je sada deli još pet "jadranskih" pobeda. U ponedeljak je ostvarila jednu od najteže izborenih ove sezone, jer je Cibona konstantno imala odgovore za sve nalete favorita zahvaljujući odličnim rolama bivšeg igrača Partizana Amara Gegića (19 poena, 7 skokova, 5 asistencija), mladog centra Danka Bankovića sa 17 (6 sk) i u finišu posebno inspirisanog Tonija Nakića, koji je sa četiri trojke i ukupno 16 poena naterao goste da se do poslednjih trenutaka bore za pobedu.

Cibona je vodila kroz treću četvrtinu (maksimalnih 47:42), a onda se nije predala ni kada je Zvezda pet minuta pre kraja stekla "plus 9" (65:56). Nakićevom trojkom, Zagrepčani su poveli 68:67 na tri minuta do kraja, Kalinić je i posle toga nastavio da promašuje, ali je mir crveno-belima doneo Luka Mitrović, ofanzivnim skokovima i poenima sa linije penala.

Uz Ivanovićeve pogotke, Mitrović je "pogurao" crveno-bele važnom asistencijom za prodor Ognjena Dobrića za 75:69, a onda je bek iz Knina trojkom postavio konačnih 78:72 na 19 sekundi do kraja. Tako su Beograđani dovršili posao u Zagrebu, gde su ostvarili jedan od najteže izborenih trijumfa poslednjih godina.

Posle ovog trijumfa, Zvezda će samo nakratko doći u Beograd, jer je u četvrtak očekuje put u Nemačku, na duel protiv Albe u Berlinu (petak, 20).

CIBONA: Radovčić 4, Prkačin 1, Gegić 19, Vildoza 8, Majcunić, Novačić, Gnjidić, Branković 17, Drežnjak 2, Krajnović, Rivers 7, Nakić 16.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 12, Davidovac 2, Mitrović 11, Kalinić 14, Dobrić 14, Simonović, Ivanović 11, Marković 3, Vajt 9, Kuzmić 2.