PROBLEM!

ALARM! JOKIĆ ODIGRAO SLAB MEČ, A DENVER NEMA VIŠE PLEJ-OF: Drama u završnici sezone, Nikola će ovako teško biti MVP!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

I dalje ima dovoljno vremena da se vrati na pozicije koje direktno vode u plej-of.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić čitave sezone igra konstantno dobro i gotovo da nije bilo padova u njegovoj igri, sve do prethodne noći kada je odigrao možda i najslabiji meč godine. Forsirao je šut više nego uobičajeno, a nije ga služio, tako da je Denver glatko poražen pred svojim navijačima od Bostona - 124:104.

Ono što je znatno veći problem od jedne slabije utakmice Nikole Jokića je to što su pali na sedmu poziciju Zapada, iza Minesote, a koja ne donosi direktno učešće u plej-ofu nego baraž.

Ako bi se sezona danas završila, Denver bi kao sedmoplasirani tim Zapadne konferencije prvo morao da igra sa Lejkersima, koji su deseti, pa potom da čeka pobjednika iz duela osmog (Klipersa) i devetog (Pelikansa). S obzirom kako igraju bilo bi nepravedno da završe u takozvanom plej-inu, ali konkurencija je opasna...

Jokić je prethodne noći postigao 23 poena, a uz to imao osam skokova i četiri asistencije, međutim podatak koji upućuje da ovo nije bila njegova noć je šut iz igre - 8 od 23.

Nerijetko ove sezone Jokić je imao realizaciju i 60-70%, ali kako sam ističe pogriješio je jer je forsirao. Srpski centar poručuje da je mislio da ima dobre situacije na terenu i da bi trebalo da ih iskoristi, međutim jednostavno ovakve večeri se dešavaju i najboljim košarkašima svijeta.


S druge strane imao je neumoljive - Brauna i Tejtuma - koji su ubacili po 30 poena, dok je prvi sledeći raspoloženi u Denveru bio Gordon sa 13 poena.

Denver je izgubio četiri od poslednjih šest mečeva i sada je u malom problemu, a istovremeno i Jokić koji će bez direktnog učešća u plej-of teško biti MVP. Ostaje još ukupno po deset utakmica koje će odigrati Denver i Minesota, tako da će biti dramatično do do kraja.

NBA REZULTATI

Hjuston - Memfis 98:122
Indijana - Portland 129:98
Atlanta - Nju Orleans 112:117
Orlando - Oklahoma 90:85
Sakramento - Finiks 124:127
Njujork - Juta 93:108
Denver - Boston 104:124
Golden Stejt - San Antonio 108:110
Filadelfija - Toronto 88:93

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt