Košarka

ČEKAJU PARTIZAN POSLE PET POBJEDA U NIZU: Crno-bijele očekuje TEŽAK derbi ABA lige!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Cedevita Olimpija nastavija seriju trijumfa

Izvor: MN Press

Cedevita Olimpija ostvarila je petu pobjedu u ABA ligi u nizu i osvetila se Zadru (92:77) za poraz u uvodnoj fazi sezone u Stožicama. Ekipa Jurice Golemca je tako u velikom naletu pred meč protiv Partizana narednog vikenda, a tu bi trebalo uračunati i veliki trijumf protiv Virtusa u Evrokupu - i to u Bolonji.

Ljubljančani su u prethodnim kolima pobijedili Megu, Mornar, Split i Igokeu i zahvaljujući toj seriji sada imaju otvorenu borbu za poziciju "broj tri" na tabeli, gdje je trenutno veoma uzdrmana Budućnost, koja je u subotu uveče doživjela bolan poraz u hali "Morača".

Cedevita Olimpija je u duelu protiv posrnulog hrvatskog kluba od starta kontrolisala rezultat i samo na trenutak u trećoj četvrtini ispustila prednost (58:59), ali je odmah odgovorila snažno i serijom 12:0 odlučila pobjednika. U ekipi Jurice Golemca posebno se istakao odlični Zek Ogast, koji je ubacio 14 poena, uz devet skokova, tri ukradene lopte i blokadu. Dvocifreni napadački učinak u njegovom timu imali su i Džejkob Pulen sa 22 poena, Jaka Blažič sa 19, Jogi Ferel sa 16, Edo Murić sa 10...

Partizan je u subotu savladao Igokeu u "Pioniru", a prije gostovanja Cedevita Olimpiji (nedelja, 17 časova) gostovaće Slasku u utorak, dok će Ljubljančani ugostiti Veneciju. Crno-bijeli će u preostale tri utakmice Evrokupa braniti drugo mjesto na tabeli, a  Cedevita Olimpija će i u Evropi "juriti" Budućnost. Slovenački predstavnik je četvrti na tabeli Grupe B sa skorom 8-7, a crnogorski treći sa 9-6, s tim da Podgoričani imaju bolji međusobni skor zbog ubjedljive pobede u "Morači" (91:60).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt