Košarka

RAPSODIJA ZA PAMĆENJE! NESTVARNA BUDUĆNOST JE U FINALU WABA LIGE!

Autor Alen Kasmić

Kakva noć u krcatoj Bemax areni i kakva partija "plavih dama"

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Košarkašice Budućnost Bemax-a odigrale su magičan meč protiv Montane, letjeli su na krlilima sjajne podrške sa tribina, a pitanje pobjednika riješile su praktično već nakon 20 minuta igre.

Izabranice Vladana Radovića srušile su Montanu (102:45) i plasirale se u veliko finale fajnal-fora u Podgorici gdje će igrati protiv Celja (bilo bolje od Orlova) sjutra od 19 sati.

Od samog starta su Podgoričanke nametnule žestok ritam, nastavile su sa igrom koja ih je krasila u prvog dijelu sezone u regionalnom takmičenju.

Nakon prvih deset minuta imale su 21:13, da bi prednost u drugom periodu samo rasla. Budućnost je na veliki odmor otišla sa +23 (48:25).

I ako je neko tada sumnjao da bi Bugarke mogle da se vrate uslijedio je furiozni početak domaćina. Više od pet minuta Montana je bila bez koša, za to vrijeme je Budućnost serijom 13:0 otišla na 61:27 i sve je bilo jasno.

Međutim, do kraja Budućnost nije htjela da spusti nogu s gasa, iako je trener Radović mijenjao glavne igračice i svim djevojkama pružio šansu.

Na više od četiri minuta do kraja Budućnost je stigla i do nestvarnih +50, a kasnije je semafor u Bemax areni pokazivao i ubjedljiviju prednost.

Najefikasnije u redovima Budućnosti bile su Dragana Živković i Marija Leković sa 19 poena.

Kompletnu statistiku sa večerašnjeg meča pogledajte OVDJE.