Košarka

SPEKTAKL SE SPREMA, "PLAVE" U POHODU NA ČETVRTU KRUNU

Autor Alen Kasmić

Kao nikada ranije ženska košarka izaziva pravu euforiju u Podgorici i cijeloj Crnoj Gori. Sve je spremno za istinski spektakl u kojem će Budućnost Bemax pokušati da se domognu četvrte krune u WABA ligi.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

"Plave dame" večeras (19h) igraju protiv Montane u drugom polufinalu fajnal-fora regionalnog takmičenja u Podgorici. Četa Vladana Radovića će preko bugarske ekipe pokušati da se domogne velikog finala u kojem bi igrala protiv boljeg iz duela Celja i Orlova. Nema dileme da će uz pomoć punih tribina Dragani Živković i ostalima posao biti olakšan.

"Jako sam zadovoljan cijelom sezone i iskorakom koje su napravile moje djevojke. Imponuje mi što svi vide da se radi o mladom i talentovanom timu. Napravili smo odlične rezultate, ali je meni veoma važno da su djevojke pokazale da možemo na njih da računamo", rekao je Radović na konferenciji uoči duela.

A, Montana je mušterija iz prvog dijela sezone. Dva puta su Podgoričanke slavile protiv bugarske ekipe.

"Dobili smo ih dva puta, ali želim da moje djevojke imaju fokus na teren i na utakmice. Organizacija završnog turnira ne treba da nam bude opterećenje, već nagrada za odličnu sezonu. Montana je iskusna ekipa, nemamo nikakvu iluziju da će biti laka utakmica, kao što je to bio slučaj u posljednjem meču u Podgorici. Međutim, nadam se da ćemo pobijediti", zaključio je Radović.

Njegov kolega sa klupe Montane Manuel Markov zahvalio se na gostoprimstvu i istakao da će njegov tim pokušati da iznenadi Budućnost.

"Hvala organizatorima na nevjerovatnim uslovima. Za nas je velika čast što smo na završnom turniru i želimo da prikažemo najbolju igru. Znamo da je Budućnost odlična ekipa, sa dosta mladih i talentovanih igračica. Igraju agresivnu košarku, a mi želimo da budemo dobar protivnik i pokušamo da ih iznenadimo", istakao je Markov.

Sportska Crna Gora uz Budućnost

Već danima na društvenim mrežama se širi poziv da se Bemax arena ispuni do posljednjeg mjesta, a podrška „plavim damama“ stiže sa svih kontinenata.

Naši poznati sportisti javljaju se video porukom - podrška za "vučice" stigla je od najbolje crnogorske sportistkinje Marije Vuković, koja sjutra nastupa na dvoranskom prvenstvu svijeta, Danke Kovinić, predsjednika Rukometnog saveza Petra Kapisode, najboljeg lijevog krila Evrope Miloša Vujovića, košarkašice Jelene Dubljević i Hajdane Radunović, odbojkašice Nikolete Perović, kao i fudbalske legende Indonezije Ilije Spasojević...

Podršku su pružile i kolege iz Budućnosti - košarkaš Petar Popović, fudbaleri Miloš Dragojević i Igor Ivanović, rukometašice Ivona Pavićević i Milena Raičević...