Košarka

ZVEZDA POKAZALA ZUBE, ALI JE BARSA SILA U EVROLIGI! Crveno-beli pali, sada ih čekaju odlučujuće bitke za TOP8!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ekipa Dejana Radonjića je u Španiji skupo "prodala kožu", ali nije uspela da napravi nzaciju.

Izvor: MNPress

Hrabra Cvena zvezda je pala u "Blaugrani". Pokazali su zube, nisu se predali protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrolige i pookazali su se u odličnom svetlu usred Španije. Naterala je Barselonu da se dobro preznoji za pobedu.

Uprkos tome što su izabranici Šarunasa Jasikevičijusa u nekoliko navrata imali više od 20 poena prednosti, strepeli su u samoj završnici. Senzaciju nisu napravili, ali su crveno-beli skupo prodali kožu i to bez povređenog Ostina Holinsa. Na kraju je domaći tim slavio - 82:70 (22:15, 25:17, 18:19, 17:19).

Zvezdu sada čekaju odlučujuće bitke u borbi za top8. Serija gostovanja se nastavlja, slede dueli sa Albom, Bajernom i Žalgirisom na strani, pa na kraju kod kuće sa Efesom.

Duel je počeo dvobojem Mirotića i Dobrića. Njih dvojica su imali košgeterski obračun i praktično bili glavne napadačke uzdanice svojih timova. To je trajalo do završnice prvog kvartala kada je Nikola pokazao zašto je jedan od superstarova Evrolige. Dao je ukupno 13 poena za samo 10 minuta i zahvaljujući njemu je domaćin vodio (22:15).

Tamo gde je Mirotić stao, preuzeli su Dejvis i Jokubaitsi. Njih dvojica sami su dali po 10 poena u drugom kvartalu, više od celog tima Zvezde (17). Domaćin je u dva navrata otišao na "+21" (42:24, 45:24). Odluka Jasikevičijusa da šansu pruži i mladom nigerijskom košarkau Nađiju (17) je bila dovoljan pokazatelj igre Katalonaca. Dobrić je sa 15 poena bio jedini dvocifren u srpskom timu, tako da je razlika na pauzi bila velika (47:22).

"Moramo da poboljšamo odbranu koja nije bila dobra u prvom delu, posebno u drugoj deonici. Moramo da unapredimo to i da probamo da igramo bolje i u napadu", rekao je Radonjić u poluvremenu.

Veoma loše prvo poluvreme, napravili smo previše grešaka, ovako ne treba da se igra.

"Moramo da poboljšamo odbranu koja nije bila dobra u prvom delu, posebno u drugoj deonici. Moramo da unapredimo to i da probamo da igramo bolje i u napadu", rekao je Radonjić u poluvremenu.

Barselona je nastavila sa odličnom igrom, uvećala razlikue (57:34), ali su crveno-beli pokazali reakciju. Ulazak Lazarevića i Markovića je "probudio" tim, Stefan je uspevao da pronalazi put do koša i da spusti minus, mada je bilo jasno da je domaći tim taj koji diktira tempo (63:51).Domaćin se opustio, Lazarević je zakucao, Ivanović je pogodio dva penala, pa je Volters pogodio, zaostatak je pao na jednocifren, a Jasikevičijus je zbog toga pobesneo (67:59). Ivnaović je ušao u seriju, dao je i trojku, što je bio znak da srpski tim neće istaći belu zastavicu. Međutim, Eksum je u završnici pronalazio prava rešenja u napadu i to je omogućilo Barsi da privede meč kraju u svoju korist.