Košarka

DŽIKIĆ NAKON POBJEDE: FASCINANTNO DA JE NIKOLIĆ TU I DA JE DAO PRVI POEN! Važno je da smo pobijedili nakon tri poraza

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici grčki Promiteas 90:77, utakmici 15. kola Eurokupa.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Podgorički tim, koji je dobio i prvi međusobni duel (89:60), opravdao je ulogu favorita, ali je do pobjede došao teže od očekivanog.

„Svi koji znaju košarku i takmičenje, znaju da je najopasnije kad neki tim mora da pobijedi. Svaki trener to pokušava da izbjegne. Važno je da smo pobijedili nakon tri poraza u nizu i ostajemo u trci za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrokupa, što naš cilj u ovom takmičenju. Imali smo prilično dobrih perioda”, kazao je Džikić.

Budućnost je varirala, naročito pri kraju 2. i početkom 3. četvrtine, kada je dozvolila gostima da serijom 16:4 izjednače na 50:50.

„Moram da pogledam utakmicu ponovo da bih je analizirao. Normalno je da bude uspona i padova, ali je dobro da je takvih momenata što manje. Za nas je vrlo bitno što su određeni igrači imali tzv. produžene minute i dobro odgovorili, to nas ohrabruje pred nastavak takmičenja”.

Posljednji koš za Budućnost je dao Danilo Nikolić, kojem je to bio prvi koš u „novoj” karijeri, nakon dramatičnih scena iz 8. septembra.

„Cijelu priču tu gledam drugačije, bio sam tu te večeri kada se sve dešavalo. Fascinantno je da je momak tu i dao je prvi poen. Ne popuštamo mu više, okrećemo na šalu, računamo da će biti dosta važan za ekipu, a znate da je on ultimativno oružje za tri poena. Prije ili kasnije će doći u potrebnu formu da nam pomaže u dužem periodu i na ozbiljniji način. Mislim da će to uticati na našu igru”, istakao je Džikić.

Ilijas Zuros se vratio u Podgoricu poslije pet godina, jer je u sezoni 2016/2017. vodio „plave”.

„Čestitke Budućnosti, zaslužila je pobjedu, igrala je bolje. Ovo je veoma dobar tim, sa dobrim igračima i trenerom. Čestitke i na atmosferi, divno je igrati ovdje, probudilo mi je to lijepa sjećanja. Što se utakmice tiče, zadovoljan sam trudom, ali ne koncentracijom mojih igrača i odbranom”, poručio je grčki stručnjak.