OPET!

HAOS U ABA LIGI - KOŠARKAŠI ZADRA SPREMAJU ŠTRAJK!? Ne primaju plate, najbolji igrač neće više da igra...

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

I ove godine došlo je do velikih problema u Zadru usled nestabilne finansijske situacije koja zavisi o primanjima iz budžeta grada.

Izvor: MN Press

Nije nikakva tajna da KK Zadar već godinama ima finansijskih problema, ali iako se povremeno može čuti da se pronašlo rešenje - stigle su ih nove muke u finišu sezone u ABA ligi.

Hrvatski predstavnik trenutno zauzima 12. od 14 mesta u Jadranu i ima dobre šanse da opstane u eliti, međutim kako prenosi lokalni portal "057.hr" - skidanje tačke o kreditu od 3,7 miliona kuna za košarkaški klub moglo bi samo da "ubrza proces propadanja kluba u sadašnjem obliku".

Nezvanične informacije govore da najbolji igrač tima, američki košarkaš Džastin Karter, ne želi više da igra jer je poslednju platu dobio u januaru i tako je počeo štrajk, dok ostali nisu uopšte u 2022. godini.

Sav novac koji su dobili iz budžeta grada potrošen je na obaveze iz prošle godine, a kako se ne nazire da bi Zadar mogao da prihoduje na neki drugi način - postavlja se pitanje s kakvim timom i sa kim na klupi će završiti još jednu neuspešnu sezonu.

Zbog toga se navijači putem društvenih mreža okupljaju u subotu uoči meča sa Olimpijom kako bi održali protest.

"Tražili smo od igrača još malo strpljenja do 6. aprila, dok se Nadzorni odbor ne kompletira i pokrene proces revizije. Naravno, ako krenu u štrajk teško je reći kako će se stvar razvijati. Ja i dalje verujem da klub ima budućnost, ali isključivo na zdravim osnovama, a to znači da prihodi prate rashode koje ima", poručio je predsednik Nadzornog odbora Ante Rubeša.