Košarka

DŽIKIĆ: IMALI SMO ŠANSE, BILI SMO BLIZU, ALI IDEMO DALJE

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Budućnost Voli izgubila je u derbiju od Partizana, a Aleksandar Džikić ističe da je presudila bolja igra gostiju u finišu.

Izvor: MONDO/Mia Radulović

Iskusni stručnjak čestitao je bivšem klubu na pobjedi.

"Čestitam Partizanu, na kraju su bili konkretniji, bolje su se snašli u nekim situacijama. Imali smo svoje šanse, bili smo dosta blizu, ali idemo dalje. Sve ovo se gleda drugačije poslije meča u Zadru. Spremamo se dalje, slijede mečevi u Evrokupu i ABA ligi", rekao je Džikić na konferenciji za medije.

Početak je bio za duboku analizu.

"Krenuli smo dosta slabo, možda su momci i malo 'izgoreli'. Potom se vratili i bili na dobrom putu, hvala i navijačima na podršci. Ipak, moram da ponovim da smo ekipa koja ima problema zbog FIBA prozora. Tako je bilo u novembru i sada u februaru, iako podržavamo nastupe naših igrača za nacionalne timove. Ne mogu da budem nezadovoljan izdanjem, ali oni su na kraju pobijedili", dodao je Džikić.

Nakon dva trijumfa u dva derbija (prije Budućnosti savladali Crvenu zvezdu) Partizan je napravio veliki korak ka jednom od prva dva mjesta pred plej-of.

"Oni su prošlog vikenda dobili Zvezdu, koja je evroligaška ekipa i mislim najbolja. Potom su dobili nas. Mislim da smo igrali dobro, iako je bilo propusta. Nije lako igrati protiv intenziteta u odbrani koju Partizan igra. Malo nam je nedostajalo, promašili smo neke penale, zicere", poentirao je Aleksandar Džikić.