Spektakl!

GREG POPOVIĆ JE NBA REKORDER, ZBOG TOGA SU GA OKUPALI U SVLAČIONICI: Ušao u istoriju, pa odmah zakazao trening! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

San Antonio je pobijedio Jutu, a Greg Popović je postao rekorder po broju pobjeda u NBA ligi.

Izvor: Twitter/spurs/printscreen

San Antonio je noćas savladao Jutu (104:102), a Greg Popović (73) ispisao istoriju NBA lige. Dugogodišnji trener tima iz Teksasa pretekao je Dona Nelsona po broju pobjeda u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, pa sada sa 1.336 pobjeda stoji usamljen na čelu liste.

Čovjek koji je tokom NBA karijere trenirao samo jedan tim preuzeo je Sparse davne 1996. godine, a nakon više od 25 sezona i pet šampionskih titula uspio je da postavi rekord koji će u budućnosti teško biti oboren!

Tako je trener koji ima srpsko porijeklo još jednom ispisao istoriju NBA lige i franšize na čijoj klupi sjedi duže od četvrtine vijeka.

Ipak, malo je falilo da se proslava odloži. San Antonio je u poslednjoj dionici imao čak i 15 poena zaostatka, ali su uspjeli da se vrate u meč i trijumfuju u neizvjesnoj završnici. Ta pobjeda im je veoma bitna kako bi ostali u trci za 10. mjesto na Istoku i poslednju šansu da se kroz plej-in domognu doigravanja ove sezone.

Greg Popović je nakon velike pobjede "okupan" u svlačionici, a igrači nisu imali milosti. Po njegovim riječima, ni on neće imati kada se bude svetio igračima.

"Znaju koliko uživam u ovakvim stvarima. Sjutra ću ih okupiti da trče pred utakmicu", rekao je Popović mokar do gole kože.

Pogledajte kako je to izgledalo: