ŠTETA

JOKIĆ OPET U MVP RASPOLOŽENJU, ALI TO NIJE DOVOLJNO: Raspucani Stef Kari zaustavio Denver - serija 0:13 za kraj!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Bio je Nikola Jokić ponovo daleko najbolji u timu Nagetsa, ali protiv Golden Stejta to nije bilo dovoljno.

Izvor: Profimedia

Igrao je Nikola Jokić "kao navijen" u prethodnih nekoliko dana, ali ovoga puta protiv Golden Stejta i Stefa Karija nije uspio da povede svoj Denver do nove pobjede. Zamalo mu je izmakao novi "tripl-dabl" učinak, ali i još jedan trijumf u nizu.

DENVER NAGETS - GOLDEN STEJT VORIORS 102:113
/29:30, 31:21, 24:37, 18:25/

Posle četiri uzastopne pobjede i tri "tripl-dabla" u četiri dana, Nikola Jokić i njegov Denver ovoga puta su ostali kratki protiv fenomenalnog Karija i njegovih Voriorsa. Činilo se do pred sam kraj meča da ćemo videti neizvjesnu završnicu, ali je Golden Stejt okončao susret serijom 13:0!

Nikola Jokić je ovog puta ostao nadomak "tripl-dabla" pošto je ubacio 23 poena, imao je 12 skokova i devet asistencija. Ipak, za 32 minuta na terenu, slabo ga je išao šut sa distance. Pogodio je 9/13 za dva poena, ali nije ubacio nijednu trojku iz osam pokušaja, pa mu je ukupan procenat uspješnosti iznosio neuobičajenih 43%.

Sa druge strane, Kari je bio prava napast. Pogodio je pet trojki, ubacio 34 poena i poveo Golden Stejt ka trijumfu. Kada je Eron Gordon pogodio slobodna bacanja za 102:100, malo ko je očekivao da će to biti poslednji poeni Denvera na meču, gotovo tri minuta prije kraja susreta.

Jokić je tako prekinuo seriju gotovo perfektnih mečeva. U prethodna tri susreta je ubacio 116 poena i zabeležio 45 poena i 31 asistenciju, uz tri pobjede Denvera. Ipak, Voriorsi su bili baš raspoloženi - osim Karijeva 34 poena, Džordan Pul je dodao 21, a Džonatan Kuminga i Klej Tompson su ubacili po 18.

U Denveru nije bilo toliko rješenja - Monte Moris je ubacio 19, a dvocifreni su bili i Džef Grin sa 11 i Eron Gordon i Našon Hajland sa po 10 poena. Nedovoljno da se i ovog puta savlada Golden Stejt.

Denver posle poraza ostaje šesti na tabeli Zapada sa skorom 40-27, Voriorsi su treći sa učinkom 45-22.

Denver - Golden Stejt 102:113
Izvor: YouTube/Warriors Nation

Tagovi