Košarka

PARTIZAN TEŠKO PORAŽEN U EVROKUPU: Umor i Litvanci razbili crno-bele!

Autor Gordana Bojanić

Neočekivano ubedljiv poraz tima Željka Obradovića!

Izvor: MN Press

Samo dva dana nakon velike pobede u večitom derbiju, Partizan je potpuno stao u Litvaniji. Na meču u Litvaniji nije se video ni delić energije koja je u nedelju pred Grobarima nosila Aleksu Avramovića i njegove saigrače, pa je Lijetkabelis upisao veoma ubedljiv trijumf.

Na kraju je bilo 93:78, ali je samo nekoliko minuta ranije litvanski predstavnik u Evrokupu imao i čak 29 poena prednosti!

Lijetkabelis - Partizan 93:78 (24:24, 29:10, 27:18, 13:23)

Najveći deo te ubedljive prednosti ekipa Nenada Čanka stekla je u drugoj deonici. Nakon što je Partizan u prvih deset puta nekoliko puta usepvao da se vrati u meč i stigne do izjednačenja, u drugih 10 minuta nisu imali odgovor na igru domaćina. Prvih sedam minuta druge deonice nisu postigli nijedan poen, a za to vreme je prednost domaćih rasla.

Slična situacija, ali uz nešto malo bolju igru Partizana, ponovila se u trećem perioda. Crno-beli su bolje otvorili taj deo meča, ali onda prepustili incijativu što je rezultiralo još jednom izgubljenom četvrtinom. Jedini period koji je rezultatski pripao Partizanu su poslednjih deset minuta meča.

Tada je Lijetkabelispotpuno stao zbog ubedljive prednosti, pa su crno-beli uspeli da istope zaostatak i razliku spuste na "pristojnih" 15 poena. Bilo je u nekoliko navrata i skoro duplo više!

Priznanje za najboljeg pojedinca susreta mogli bi da podele Đorđe Gagić i Gediminas Orelik, pošto su na kraju susreta imali identičnu statistiku, 21 poen, pet skokova, jedna asistencija! Na drugoj strani terena isticali su Kevin Panter (20 poena) i Rade Zagorac (16), ali to nije bilo dovoljno ni za neizvestan meč u Litvaniji.