Košarka

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE I LEGENDA ABA LIGE OSTALI BEZ KLUBA! Ukrajinski šampion RASPUŠTEN - umesto košarke pomažu vojsci!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Svi su slobodni, a novac i ostala sredstva na raspolaganju su vojsci koja ratuje protiv Rusa.

Izvor: MN Press

Najbolji košarkaški klub iz Ukrajine raspustio je kompletan seniorski tim, sve mlađe kategorije, kao i ženske timove u košarci i odbojci!

Sve što imaju od juče je stavljeno na raspolaganje ukrajinskoj vojsci koja već više od deset dana ratuje protiv Rusije na svojoj teritoriji, kako u istočnom delu zemlje gde su gradovi Harkov, Donjeck i Mariupolj, tako i oko Kijeva koji su Rusi napali sa severa zemlje.

"Sav novac koji imamo odlazi na pomoć vojski. Prvo pobeda u ratu, posle sve ostalo", naveno je iz kluba.

Raspuštanje tima koji je aktuelni šampion Ukrajine znači i raskid ugovora sa dvojicom košarkaša poznatih u regionalnoj košarci.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Oleksandar Lipovij ostao je bez tima za koji je potpisao 2020. godine. On je u Beogradu igra prethodni put kada su u Ukrajini trajali nemiri. Sa ekipom Donjecka, za koju je tada nastupao, raskinuo je ugovor početkom 2014. godine i preselio se u Srbiju.

Drugi košarkaš koji će tražiti klub, a dobro je poznato ime u regionu je hrvatski centar Miro Bilan koji je već počeo da razgleda situaciju na tržištu. On se oglasio na društvenim mrežama.

"Pre sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka! A sada... nazad na tržište", napisao je Bilan na tviteru.

Pored Bilana, u ekipi su igrala i petorica američkih košarkaša, a tim je pored domaćih takmičenja učestvovao i u FIBA Ligi šampiona gde je bio jedan od favorita da se nađe u samoj završnici. Prethodnih nedelja ekipa je trenirala u Češkoj, a čak su i odigrali jedan meč na međunarodnoj sceni.