Otišao!

AMERIKANAC POBEGAO IZ RUSIJE, SAD GA KLUB TUŽI?! Nema nameru da se vraća, ali će morati da plati!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Krilni centar koji nije imao baš impresivnu sezonu u Evroligi rešio je da napusti tim trenutne situacije u Ukrajini.

Izvor: MNPress

Američki košarkaš Džared Brentli (25) jedan je od igrača koji su prethodnih dana napustili ruske klubove, a on bi karijeru želeo da nastavi u Razvojnoj ligi. Ipak, njegov povratak u SAD ne ide tako lako, jer je Uniks rešio da ga tuži.

Kako Brentli i dalje ima ugovor sa ruskim klubom, čelnici ove ekipe su odlučili da tuže Brentlija za čak 250 hiljada dolara zbog njegove odluke da u toku sezone napusti tim.

Ostaje da se vidi kako će situacija biti rešena, pošto bi ruski timovi mogli da budu suspendovani iz evropskih takmičenja, a i VTB liga je pod znakom pitanja jer su neke ekipe već napustile to takmičenje. Brentli je procenio da ne treba da ostane u Rusiji, što bi moglo skupo da ga košta.

Kako su naveli u klubu, razočarani su njegovim ponašanjem u ovoj situaciji, a ostaje da se vidi da li će i ostali Amerikanci napraviti sličan potez.

Uniks je, dok nije počeo rat u Ukrajini, bio jedno od najprijatnijih izneađenja Evrolige. Trebalo je da u finišu regularnog dela osiguraju plasman u Top8 fazu, nakon što su tokom većeg dela sezone prikazivali impresivne partije.

Sada je pitanje da li će uopšte imati dozvolu da se takmiče i u kom sastavu će to moći da urade u završnici Evrolige.

Džared Brentli je odigrao 23 meča u Evroligi, a prosečno je beležio 3,3 poena i 1,6 skokova. Najbolju partiju odigrao je protiv Baskonije kada je ubacio 11 poena, dok je na mečevima protiv Crvene zvezde imao devet i dva poena.

Pre svoje prve evropske avanture krilni centar je dve godine bio pod ugovorom sa Jutom, koja ga je u NBA izabrala sa 50. pozicije na draftu 2019. godine.