Košarka

E, SAD KREĆE ONO PRAVO - JOKIĆ I JOŠ DVE ZVEZDE U DENVERU: Godinu dana čekaju ovaj trenutak, mogu li na titulu? (ANKETA)

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Denver će u martu konačno biti kompletan...

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je prethodne noći odigrao ponovo fantastičan meč u pobedi Denvera nad Portlandom (124:92). Nije se mnogo potrošio, čak je zabavljao publiku neverovatnim dodavanjima, ali njegova ekipa uprkos dobroj formi još nije potpuno sigurna u plej-ofu zbog oštre konkurencije na Zapadu.

Denver trenutno sa skorom 36-25 zauzima šesto mesto, poslednje koje vodi direktno u plej-of (od sedmog do desetog mesta se igra plej-in), ali tek sada bi trebalo svi da ih se plaše...

Nedavno su iz Nagetsa najavili da će se tokom marta na parket vratiti Džamal Marej, druga zvezda tima, koji je zbog povrede pauzirao godinu dana. Pokidao je ligamente tokom prethodnog plej-ofa i dugo se oporavljao, ali Kanađanin već neko vreme trenira odvojeno i sprema se za veliki povratak.

I to nije sve - Denver bi tokom istog meseca mogao da dobije pojačanje i u vidu Majkla Portera Džuniora koji je operisao leđa i spekulisalo se da ga čeka duga pauza, ali izgleda da će to potrajati "samo" četiri meseca.

Treća zvezda tima dobila je dozvolu da od ove nedelje trenira sa timom i to znači da bi poput Mareja mogao da zaigra u martu. Tako će Denver biti duplo jači, neće morati samo da se oslanja na Jokića, pa bi zbog toga mogli da odjednom postanu jedan od pretendenata za najbolji tim Zapada.

Naravno, nije isključeno da se posle tolike pauze poremeti i hemija i da Jokiću, Mareju i Porteru bude potrebno vreme da ponovo "kliknu", ali nema sumnje da će Majkl Maloun voditi računa i o tome.

Tagovi