Košarka

ZVEZDA ISPUSTILA PANATINAIKOS I PALA U DRAMI Nemanja Nedović zablistao protiv svojih i OSVETIO se za šamar u Pioniru!

Autor Gordana Bojanić

Crveno-beli u završnici ostali bez prednosti i ispustili pobedu protiv oslabljenih Atinjana.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda izgubila je od Panatinaikosa u Atini, gde nije imala rešenje da zaustavi svog bivšeg igrača Nemanju Nedovića. Bivši đak i prvotimac crveno-belih ubacio je 25 poena uz četiri trojke i kažnjavao padove koncentracije i mekanu odbrana Beograđana.

Panatinaikos - Crvena zvezda 79:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14)

Iako je srpski tim u dva navrata imao vođstvo od devet poena razlike, početkom druge i sredinom treće četvrtine, PAO je odmah nalazio način da se brzo vrati u meč i da trijumfuje poenima Nedovića ili centra Vasilisa Kavadasa, koji je potpuno iskoristio pruženu šansu i ubacio 17 poena uz šest skokova.

Ipak, i pored njegove dobre igre, Nikola Kalinić našao je prostor u reketu Panatinaikosa da pruža crveno-belima nove šanse u završnici utakmice, ali u periodu potpunog napadačkog kontraritma ni to nije bilo dovoljno da tim Dejana Radonjića ostvari i drugu pobedu u Atini ove sezone.

Dejan Davidovac je u pretposlednjem minutu meča promašio oba slobodna bacanja, potom i trojku u poslednjem i tu je bio kraj. PAO je naneo Zvezdi poraz koji će je dodatno udaljiti od borbe za plasman u plej-of, dok "zeleni" o tome odavno ne razmišljaju.

Pred crveno-belima sada je povratak u Beograd i dan za odmor u subotu za meč protiv Fenerbahčea u "Pioniru". Dobra energija posle osvajanja Kupa ipak nije bila dovoljan "vetar u leđa" crveno-belima u hali OAKA. Panatinaikos je dobio osvetu za pretrpljeni šamar u Pioniru u prvom delu sezone.

PAO: Mejkon 7, Papajanis, Bohoridis 2, Kavadas 17, Kaselakis 5, Avdalas, Nedović 23, Čugkaz 2, Evans 6, Mancukas 5, Hauard Sent-Ros 8.

ZVEZDA: Lazarević, Volters 10, Davidovac 2, Mitrović 10, Lazić 2, Kalinić 12, Dobrić 8, Holins 13, Ivanović, Marković, Vajt 14, Kuzmić