Košarka

RASPADA SE VTB LIGA? "RUSIJA JE AGRESOR, IZLAZIMO!" Jedan klub ODMAH otišao, a nije iz Ukrajine!

Autor Mladen Šolak

Veliki potresi neće zaobići ni VTB ligu u kojoj igraju ruski klubovi

Izvor: Profimedia/Anatoliy Medved

U Evroligi je nastao haos zbog rata u Ukrajini, pa su odmah odložene utakmice sva tri ruska tima - CSKA iz Moskve, Zenita i Uniksa. Iste večeri, uzdrmana je i regionalna VTB liga, u kojoj se takmiče klubovi iz Rusije, Estonije, Letonije, Litvanije i Ukrajine.

U znak solidarnosti sa Ukrajincima, estonski klub Kalev iz Talina saopštio je da zbog trenutnih okolnosti više ne može da se takmiči u VTB takmičenju.

"Zbog ruske agresije koja je dovela do rata u Ukrajini, Kalev će poništiti svoje članstvo u VTB Junajted ligi, jer više ne vidimo mogućnost da nastavimo posle poteza koje je izvela RUsija. Naš tim je protiv svake vrste nasilja i ratnih aktivnosti. Imali smo dugotrajni odnos sa VTB ligom, koji je dao našem timu i igračima šansu da igraju u ligi visokog ranga, ali akcije koje je preduzela Rusija su neprihvatljjive", saopšteno je.

"Stojimo sa Ukrajinom", zaključak je saopštenja.

Evroligaški klubovi u petak u podne će se sastati i održati "online" sastanak u prisustvu predstavnika svih 18 timova, na kojem će biti dogovoreno pod kojim uslovima će biti završena sezona. Istovremeno, litvanski Žalgiris je odmah saopštio da neće igrati protiv ruskih timova.

Zbog sveta toga, Evroliga se oglasila saopštenjem u kojem je potvrdila odlaganje utakmica zbog rata u Ukrajini.

Tagovi