Košarka

"DA LI JE HOKEJ ILI JE RUKOMET?" Trener FMP-a ostao bez reči posle DRAME, infuzija, injekcija...

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"Primali su danas infuzije, injekcije. Nemam reči, čestitam im. Dali su maksimum i više od toga"

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

U porazu protiv Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, FMP je još jednom pokazao svoju glavnu karakteristiku ove sezone - upornost.

Kao i u prethodnim duelima protiv tima Željka Obradovića, "panteri" su naterali crno-bele da se do kraja oznoje za pobedu, a u poslednjem minutu su umalo potpuno istopili prednost Partizana od 11 poena (i to za 80 sekundi).

Nakon što je Nenad Neranžić promašio šut za produžetak, trener "pantera" Nenad Stefanović primio je čestitku od trenera Partizana i uzvratio na nju, a u izjavi za TV Arena sport sabrao je utiske nakon meča.

"Treći put igramo, svki put je bilo na jednu loptu. Delovalo je da to neće biti večeras slučaj, ali završilo se šutem za produžetak. Ja stvarno neću da se ponavljam, ne mogu da pravim alibije. Ovo što smo izvukli danas je 300 odsto. Igrali smo bez dva najiskusnija igrača, jednog beka, njegove zamene, momci su povređeni, primali su danas infuzije, injekcije. Nemam reči, čestitam im. Dali su maksimum i više od toga. Čestiam i Partizanu a pobedi i idemo dalje", rekao je Stefanović.

U drugom poluvremenu Stefanović je čuvao svog najboljeg igrača Brajsa Džounsa "rukometnim" izmenama, jer je strelac 29 poena od 22. minuta do kraja imao četiri lične greške. Bar tridesetak puta je Amerikanac ulazio u igru kada FMP napada i izlazio kada se brani.

"Da li je rukomet ili hokej?", nasmejao se Stefanović. "Dobio je četvrti faul dosta rano, bitan igrač za nas, Vujičić je dao dobar defanzivni doprinos. Bez Brajsa ne možemo danas da igramo, a nemamo Radonjića i Nevelsa. Bar neko da je bio tu, bilo bi lakše, ali i ovako mislim da smo dali sve od sebe", dodao je Stefanović.

Da li će ova utakmica dati dodatnu veru pred nastavak ABA lige?

"Poslednje tri-četiri utakmice posle malog pada igramo jako dobro, ja sam jako zatovoljan, imamo sad period od dve nedelje da se regenerišemo. Daćemo sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno".

Tagovi

FMP