Košarka

CRVENA ZVEZDA JE U FINALU KUPA: Mega izazvala DVA najjača oružja crveno-belih, Kalinić ne da "Žućkovu levicu"!

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Crvena zvezda je prvi finalista Kupa Radivoja Koraća!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je prvi finalista ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća! Posle vrlo teškog meča u kome je bilo mnogo faulova i "tuče" na terenu, a malo lepih poteza, tim Dejana Radonjića je na kraju trijumfovao sa velikom razlikom.

Mega je bolje počela, povela prvo sa 7:0, pa sa 17:9, ali otkako su crveno-beli uhvatili priključak i poveli sa 31:30 pred kraj druge četvrtine nije više Mega uspevala da pripreti.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 72:53 (15:21, 24:12, 17:14,, 16:6)

Ponovo u duelu sa Megom nije Crvena zvezda imala rešenje za Karla Matkovića koji je meč završio sa 15 poena, ali uz još jednu odličnu partiju Nikole Kalinića uspeo je branilac trofeja da prođe dalje.

Nakon početnih odličnih poteza centara Mege pod košem uspela je u drugom poluvremenu odbrana Zvezde da zatvori prilaze svom košu, a šut nije služio ekipu Vlade Jovanovića pa su posle samo dve pogođene trojke iz 22 pokušaja morali da polože oružje pred crveno-belima.

Odbrana je ono što je donelo prevagu u ovom meču, Zvezda je svojim intenzitetom uspela da još jednom umori mladi tim Mege i sa šest poena u poslednjih deset minuta na kraju je pobeda crveno-belih bila ubedljivija nego što se to očekivalo s obzirom na razvoj meča u prvih 30 minuta.

Sada crveno-beli čekaju meč Partizana i FMP-a i svog rivala u borbi za prvi trofej u sezoni.

CRVENA ZVEZDA: Kalinić 15, Ivanović 12, Volters 12 (5as), Kuzmić 10 (7sk), Davidovac 9, Dobrić 7, Holins 5, Mitrović 2 (6sk), Lazarević, Lazić, Marković, Vajt

MEGA: MAtković 15, Jović 7, Cerovina 5 (6sk), Đurišić 5, Simanić 5 (5sk), Smit 5, Rudan 4, Mušikić 3, Ružnjecev 3, Kočović, Vujić