Košarka

U ABA DOBIO OTKAZ ZA 4 MESECA, SAD IGRA ZA REPREZENTACIJU AMERIKE: Otac mu bio deo "drim tima", sad i on igra za SAD!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Iskusni plej je iznenada dobio priliku da zaigra za SAD, a bilo je priče da će igrati za Hrvatsku.

Izvor: MN Press

Reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država je objavila spisak igrača koji će u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati za nacionalni tim. 

Amerikanci su u prvom meču dobili Kubu, a onda su izgubili od Meksika i sada im je 25. februara protiv Portorika treba pobeda.

Objavljen je spisak igrača koji će nastupiti, a to su uglavnom igrači iz razvojne lige. Među njima ima veterana poput Džoa Džonsona, nekadašnjih zvezda Evrolige kao što je Tarik Blek, dugogodišnjih NBA igrača poptu Lengstona Geloveja i Džordana Bela, a tu je i jedan igrač koji je nastupao u ABA ligi! 

Ovo je on:

U pitanju je sin jednog od najboljih plejmejkera svih vremena - Dejvid Stokton. Dok mu je otac lider po broju asistencija i ukradenih lopti u karijeri, Dejvid ima mnogo skromniju karijeru.

Posle završene Gonzage bio je epizodista u Sakramentu i Juti, a sada je u Memfis Haslu, timu iz G lige. Mi ga pamtimo iz perioda kada je kratko nosio dres Cedevite.

Iako je potpisao trogodišnji ugovor sa Cedevitom u julu 2016. godine, pa je bilo priče i da će ga Hrvatska naturalizovati da zaigra za nacionalni tim, on je već u novembru dobio otkaz!

Pošto je prosečno beležio 8,5 poena i 3,3 asistencije po meču Stokton je otišao na Novi Zeland.