Nestvarno

SPEKTAKULARNIJI OD MAJKLA DŽORDANA! Najbolje takmičenje u zakucavanjima u istoriji, Jokićev saigrač POKRADEN?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Bilo je to takmičenje kakvo se verovatno neće ponovii.

Izvor: Twitter/NBAHistory

Dok se bliži predstojeći vikend i Ol-star u Klivlendu, mnogi iščekuju takmičenje u zakucavanjima, pa tako i dalje živo pamte verovatno najatraktivniji "dvoboj" u kucanjima - iz 2016. godine.

Tog februara u Er Kanada centru u Torontu, eksplozivni košarkaš Minesote (sada Čikaga) Zek Lavin pobedio je sadašnjeg saigrača Nikolu Jokića (tada krila Orlanda) Erona Gordona, mada su mnogi i godinama posle pod utiskom da je trofej trebalo da ode na Floridu.

Lavin i Gordon su tada imali šest uzastopnih zakucavanja sa maksimalnim brojem poena (50), a bratu nekadašnjeg igrača Partizana Drua Gordona nije pomoglo ni to što je lebdeo u sedećem položaju, što je preskakao maskotu Orlando Medžika, što je kucao uz okret od 360 stepeni o ivicu table...

On i Lavin su leteli, as Minesote tada je ponovio i legendarno zakucavanje Majkla Džordana sa linije penala, a posle svega, Gordon kaže da i dalje uživa u tom takmičenju, iako ga nije osvojio ni 2020, kada je preskakao Tako Fola, visokog 229 centimetara.

"Dok sam odrastao, uvek sam sanjao o tome da pobedim na NBA takmičenju u zakucavanjima... Posle svega, hoću da pošaljem poruku svima da bi trebalo da savladaju svoje strahove i da budu zadovoljni svojim činjenjem, više nego rezultatima", rekao je Gordon.

Pogledajte kako su zakucavali njih dvojica u Torontu, da li je zaista Lavin bio bolji?